perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kirjottu varis

Vapaa konekirjonta on kiinnostanut jo kauan. Äskettäin näin vinkin, että yhdellä ompelukerralla saa tiheämpää jälkeä, kun käyttää neulassa samanaikaisesti kahta lankaa.  Variksen kuvasin pari viikkoa sitten ja tulostin joku päivä sitten paperille odottamaan inspiraatiota.
Kopioin variksen kuvan kankaalle vesiliukoisella merkintävärillä. Kiinnitin  silittämällä kovikekankaan taustalle.  Silitin kovikekankaan puolelta, jotta vesiliukoisella värillä tehdyt mekinnät eivät jäisi pysyviksi.  Tummimmissa osissa on neulassa sekä musta että tummanharmaa lanka. Vaaleimmissa on kaksi harmaata lankaa, jotka poikkeavat vain vähän toisistaan.  Keskiharmaissa on tummaa ja vaalean harmaata lankaa.  Langankireys saa olla mieluummin niin, että ylälangasta muodostuu pieniä pisteitä taustalle, kuin että alalanka pilkistää päällipuolen pistojen välistä.

Tiheä ompelujälki rypisti hieman kangasta. Aristelin käyttää ompelukehikkoa, koska mielestäni sen ohjaaminen olisi vaikeaa. Jalat kirjoin ompelukehikkoa käyttäen ja sepäs oli yllättävän helppoa.  Ompelukehikon jäljet lähtivät silittämällä pois.  Sinnikkäällä silittämisellä lähti suurin osa kankaaseen tulleista rypyistä pois.  Kovikekangas ei luista yhtä hyvin kuin tavallinen puuvillakangas. Työn liikuttelu neulan alla oli siis aikamoista vääntämistä.

Mielestäni lopputulos on ihan kohtuullinen, kun ottaa huomioon kuinka vähän olen tällaista vapaata konekirjontaa tehnyt.  Silitysraudan lämmöstä huolimatta vesikiukoiset merkinnät liukenivat ihan kivasti.


3 kommenttia:

  1. Saisiko lähikuvia. mielenkiintoinrn tekniikka, jos nyt siitä mitään ymmärsin.

    VastaaPoista
  2. Olet varsin vaatimaton, kun mainitset lopputuloksen kohtuulliseksi, sillä se on mielestäni loistava! Jospa minäkin rohkenisin joku päivä yrittää jotain tuollaista.

    VastaaPoista
  3. No ihan on variksen näköinen ja oloinen. Oliko neula mitenkin iso, meinaan sitä kun laitoit samaan silmään kaksi lankaa?

    VastaaPoista