torstai 24. toukokuuta 2012

Kevät on pitkällä

Tänään oli Syyringin viimeinen kokous kevätkaudella. Syksyn kokosupäivät on sovittu. Vielä tapaamme Tiinan luona nyyttikestien merkeissä.  Katsoimme killassa Sirpan ottamia kuvia NQT:sta. Sirpa Mettänen oli taas voittanut ensimmäisen palkinnon tilkkutyöllään. Upeaa.  Leikimme punaisilla kangaspaloilla järjestämällä niitä tummuuden mukaan.  Näytin show & tellissä molemmat sinitiastyöni ja loppusilauksen saaneen Opuntiat-työni.  Opuntiat kasvoivat lintutöistä jääneistä paloista, joissa oli jo valmiiksi liimaharsoa takana.  Opuntian kukkapallojen lisääminen antoi vaisusti alkaneelle työlle iloa.
Työn ensimmäinen versio löytyy Liimaharsokokeilua postauksestani.  Työn alkuperäinen tarkoitus oli tutustua ompelukoneeni ompeleisiin, jotka sopivat applikoinnin reunoihin. Työn kaikki reunat huolittelin erilaisilla koneompeleilla eli mitään reunakaitaletta ei ole.

Tilkkulehti numero 2012/2 tuli tänään.  Sen tekemiseen osallistuin toimittamalla aukeaman jutun Syyringin Lapsettaa näyttelystä, sivut 36 ja 37.  Jätin tekstin vähiin ja annoin töiden kuvien puhua.  Käytin taas paljon aikaa kuvien käsittelyyn ja toivon, että muutkin alkaisivat olla yhtä huolellisia lehdelle toimittamiensa kuvien kanssa.  Maija oli taittanut oman juttunsa yhtä huolella ja lisännyt jopa väliotsikot parantamaan luettavuutta.  Toivottavasti nämä laadun parannukset tarttuvat pikkuhiljaa muihinkin.  Väliotsikoiden lisääminen ei maksa mitään, mutta tekee jutusta helpommin luettavan.  Osa lehden kuvista on edelleen kiusallisen epätarkkoja. Tässä numerossa on ilahduttava määrä kuvia tilkkutöistä.


2 kommenttia:

  1. Oletpas nopea. Lollipop työn ensimmäinen blokki näyttää lupaavalta, ihan oikeasti. Nyt vain 15 samanlaista lisää. Voisit ehkä panostaa symmettriaan.

    :D

    VastaaPoista
  2. Hieno, Miró:mainen työ ja olen samaa mieltä TööTin kanssa, että näitä voisi olla useita.

    Olen samaa mieltä myös siitä, ettei lehdessä saisi olla epätarkkoja kuvia!

    VastaaPoista