maanantai 28. toukokuuta 2012

12 tähden palaset

Ompelin kahdenteentoista tähteen viimeisen palasen. Tähtimalli on Swoon, mutta olen tehnyt siitä oman versioni eli kokoan sen kokonaan neliöpuolikaskolmioista HST.  Aikamoisen ansan rakensin itselleni, sillä olen mennyt jatkuvasti sekaisin ommellessani yhteen noita pieniä palasia.  Aluksi yritin tehdä kokonaisia tähtiä, mutta ne oliva liian suuria työpöydälle ja hidastöisiä. Siirryin tekemään neljänneksiä kerrallaan.
Osa tähdistä on vielä neljänneksinä. Sommittelen neljännekset yhteen, kun olen silittänyt ja siistinyt ne.  Seinällä näkyy sekä valmiita neliöitä, että neljän neljänneksen nippuja. 

Tänään tein 3 neljännestä yhdestä tähdestä ja jokaisessa jouduin purkamaan, kun olin mennyt sekaisin huolimatta apuruudukosta.  Ehkä tänään ei ollut tällaiseen työhön sopiva päivä.
 
Peitolla ei ole kiirettä, sillä se tulee torkkupeitoksi omalle sohvalle ja vastahan aloitin sen - viime juhannuksena ;-D  Tähtien väliin laitan valkoiset välikaitaleet ja lisäksi tulee kohtuullisen leveä reunakaitale. Tänään päätin, että 3 x 4 eli 12 tähteä saa riittää. 

Löysin netissä seikkaillessani Berninan opetusvideoita.  Niitä on sekä Berninan että The Quilt Shown:n sivuilla. Jälkimmäisestä katseleminen onnistui macillani ilman lisäosien asentelua, eli sieltä katselin.  Osa videoista koskee mallia 830, jota ei tietääkseni myydä Suomessa.  Silti niissä on ihan käyttökelpoisia ideoita. Sain hyviä vinkkejä erilaisten jalkojen käyttämiseen.  Kirjoitin jo ostoslistaa. Hannelen blogissan mainostaman harpin = ympyräompelulisälaitteen käyttökin selvisi videosta Going in Circles.
Myös YoutTubesta kannattaa katsoa ompeluvideoita.  Sieltä löytyy myös muun merkkisille koneille niksejä.  Hakusanaksi kannattaa antaa oman ompelukoneen merkki.


3 kommenttia:

 1. Olenkin jo odotellut koska jatkat tätä ihanaa peittoa. aahh, on mahtava, mutta varmasti monta kompastuskiveä matkalla. Mä rakastan haasteita ja voisin jopa kuvitella tekeväni samanlaisen... odotan innolla jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti tulee etenemään;D Aivoni ovat nyt enemmän luovan tilkkuilun kanavalla kuin tällaisessa perinteisessä tilkkuilussa.

   Poista
 2. Peittosi alku on kaunis! Kiitos youtube-vinkeistä.

  VastaaPoista