perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kangashanhi viimeisteltynä

Käytin kangashanhityötäni 25 vuotta sitten tekemäni frivolitepitsirimpsun arkistointipaikkana. Räikeän vihreä tausta tarvitsi kontrastia tikkauksenkin jälkeen.
Hanhen palojen reunat vahvistin kapealla siksakilla näkymättömällä langalla ennen vanun ja taustakankaan lisäämistä. Yksi kangas alkoi jotenkin rispata jo kuljettamisesta, joten täytyi vahvistaa.  Liimaharso ei siis riittänyt kiinni pitämiseen ainakaan siihen kankaaseen.

Tikkasin työn ihan tavallisella muurahaisenpolulla. Tuli tunne, että pitää saada äkkiä valmiiksi ja jätin käyttämättä hyvän mahdollisuuden harjoitella jotain luovempaa tikkausmallia.  Puristina en voinut tikata lehtimallilla, kun hanhet ovat ruohikon tallaajia. Tikkauslanka on pätkävärjättyä, mutta vaikka rullalla näkee vihreän eri vaaleusasteet eivät ne erotu tikkauksessa oikeastaan lainkaan. Käytin samaa lankaa tikatessani yhtä valkoissta pääsiäisliinoistani ja siinä on sama ilmiö, langan värivaihtelut ovat lähes näkymättömät.

Tilkunviilaajan blogista lainasin hanhi ja kaak -sanat.  Tein ne käyttäen valmista mallinetta ja paintstik-värejä. Kunpa löytäisin jostain sabluunoita, joissa olisi kauniimpia kirjaimia.

Nimilappu puuttuu vielä työstä, mutta ripustuskuja on valmiina ja työ on Valokuvasta kangaskuvaksi kurssilla sovitun kokoinen. Kävi niin hyvä tuuri, että kaapista putkahti alunperin sopivan kokoinen kangaspala, josta tarvitsi leikata vain vähän pois.  Taustakankaana on tummansininen kangas, jossa on rauhankyyhkyjä.  Sitä oli onneksi vain yksi fat quarter, joten pääsin siitä eroon kertaheitolla.

Bongasin tänään kaksi komeaa kurkea moottoritien yllä kaartelemassa, kun ajoin Turusta Hesaan.  Ajoin itse, joten tilanne ei sopinut kuvaamiseen.

3 kommenttia:

  1. Tulipa komea teos, tuo frivolitepitsi löysi kyllä hyvän sijoituspaikan, eipä jäänyt laatikon pohjalle lepäilemään. Mun hanhet odottelee kavereita ja pääsevät sitten seinävaatteeseen, saas nähdä koska.

    VastaaPoista
  2. Upean näköinen ja kangasvalinnat värityksineen näyttävät hienoilta!

    VastaaPoista
  3. Hienoa, että hanhesi on jo valmiina! Itsellä ne ovat rullalla kaapissa, höh. On muka niin paljon muut mitä pitää työstää ennen hanhia, kaak!

    VastaaPoista