torstai 12. huhtikuuta 2012

Kangashanhi valokuvasta

Tein yhdestä hanhivalokuvasta mallihanhen lauantain "Valokuvasta kangaskuvaksi"-kurssia varten.  Kirjassa, josta idea saatiin, on ihmisten portretteja tehtynä kankaista.  Niissä siis pelataan pienillä valoisuusasteen muutoksilla. Hanhessa kontrasti on todella selkeää.  Oikeasti hanhessa olisi runsaasti harmaan eri tummuusasteita, joten en noudattanut kirjan ohjeita sanantarkasti.  Elämä ja taide ovat valintojen tekemistä ja tein siis tällaiset valinnat.  Idea kuvien tekemisestä on alunperin Eijan, mutta hän myi idean minulle, koska minulla on  tarvittavat tietotekniikkataidot.
Valokuvien käsittely sopivan kokoisiksi ja niin, että vain oleellinen erottuu, on iso homma. Sitä vaihetta ei päivän kurssilla ehditä tehdä. 

Tänään on Syyringin kokous, jossa on varmaan taas kivaa ja ihania töitä näytteillä.

Paintstik-kirja

Tilasin Shelly Stokesin kirjoittaman "Design Magic for Paintstiks on Fabric" -kirjan. Se tuli eilen. Toimitus kesti 3 viikkoa. Samalta kirjoittajalta olisi toinenkin Paintstiks-värien kirja. Se olisi kiva nähdä, mutta luen nyt tämän ensin ja selvitän, onko kirjassa jotain sellaista tietoa, mitä en ole saanut Quilting Arts TV DVD:ltä, joista tosin on 900-sarja vielä näkemättä.

Kirjan mukana tuli yksi muovinen malline. Oli kivaa saada tuntuma sopivaan muoviin, mutta todennäköisesti jatkan tekemällä omat mallineeni freezer-paperista.  Olen kokeilija, enkä toisten suunnitelmien mukaan sarjatyötä tekevä.  Olen jo tehnyt ottamistani valokuvista versioita, joista en vielä tiedä tuleeko niistä tikkausmalleja vai sabluunoja paintstikejä varten vai kangaskuvien malleja. 

4 kommenttia:

 1. Todella kiva hanhi. Toivottavasti tuot sen illalla näytille.

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvä hanhi, etten sanoisi ihastuttava. Minäkin toivon näkeväni tämän sisäsiistin hanhen illalla.
  t. Första maj

  VastaaPoista
 3. Hieno hanhi! Hyvät kangasvalinnat. Harmi, etten pääse tuota hommaa kokeilemaan lauantaina. Tuleehan hanhi illan kiltaan?

  VastaaPoista
 4. Loistokurssi! Kiitos, Kvilttaaja! Lisää hanhia esimerkiksi osoitteessa www.tilkunviilaaja.blogspot.com - tein kotona heti vielä yhden, tällä kertaa eri asentoisen hanhen.

  VastaaPoista