maanantai 2. huhtikuuta 2012

Jäikö Lapsettaa-näyttely näkemättä

Vaikka Syyringin tilkkutyönäyttely oli avoinna koko maaliskuun, niin varmaan löytyy niitä, jotka eivät sinne päässeet. Laitoin hetki sitten Syyringin sivuille diashown näyttelystä.  Mukana ovat kaikki näyttelyssä olleet työt ja ne esitellään koon mukaisessa järjestyksessä.

Oma päätyöni näyttelyssä oli Nyyti ja Tuittu tilkkutyö.  Ostajaehdokkaat puhuivat muumi-työstä, mutta ei tässä työssä oikeasti ole yhtään muumia.

Peiton keskiosassa on Finlaysonin painamaa kangasta, jossa on Tove Janssonin kuvitusta "Kuka lohduttaisi nyytiä" satukirjaan.  Kuvan hahmoihin olen osittain lisännyt trapuntovanua ja tikannut vapaalla konetikkauksella taustan litteäksi.  Nyytin ja Tuitun olen kirjonut vapaalla konekirjonnalla  omiin paneeleihinsa.  Koska peitto on väritykseltään lähes kokonaan valkoinen tein komiuloitteisia blokkeja antamaan mielenkiintoa.  Nyytin morsmaikku Tuittu on ainoa harmaa-valkoisesta poikkeava väripilkku työssä. Reunat ovat Fujiwo Ishimoton marimekolle suunnittelemaa Aita-kangasta.  Ylä- ja alareunassa on vapaalla konetikkauksella kirjomiani hattivatteja.  Hattivatit täytyy tietää, jotta ne huomaa.  Eli taisin tehdä piilokuvan.  Kun olin aloittanut työn tekemisen tuli ihan pakko ostaa kirja itselle.  Olen lukenut sen moneen kertaan ja ah nauttinut niin sen kuvituksesta. 1 kommentti:

  1. Kiva, että Lapsettaa-työt ovat esillä, vaikkain virtuaalisesti. Näyttelyssä oli tosi monta hienoa työtä!

    VastaaPoista