lauantai 24. maaliskuuta 2012

Valmiit pääsiäisliinat

Kanttasin valmiiksitikatut puputabletit ja nimikoin ne koneella.  Kaapista löytyi kaksi sopivaa keltavalkoista kangasta, joista toinen oli pilkullinen ja toinen tämä ruusukuviollinen.  Valintaperusteena käytin sitä, että tämä ruusukangas on ainakin 10 vuotta vanha ja on aika käyttää se.
Keltaisen koen pääsiäisen ja kevään väriksi.  Nimikoin ne koneen tekstillä.  Katsojan täytyy tietää, että tekijä tarkoittaa S-kirjainta, jotta ymmärtää monogrammin.  Kunpa voisin olla ihastunut koneeni kirjoituskykyyn.

Lohtupeittoprojektista

Moni lukija taitaa tietää, että keräsin Eijan kanssa viime keväänä lohtupeittoja Japanin tsunamin uhreille.  Asialle jouduimme, kun Patchwork Tsusin lehden päätoimittaja Naomi Ichikawa lähetti Eijalle pyynnön lohtupeitoista.  Tilkkuyhdistyksen killat olivat suopeita pyynnöllemme ja saimme Japaniin lahjoitettavaksi liki 90 erikokoista tilkkupeittoa. Eijan mies Risto neuvotteli peitoille ilmaisen lentokuljetuksen Finnairilta ja hoiti huolintabyrokratian.  Projektiin meni meiltä 1,5 kuukautta ja sitten pistimme onnellisina kädet ristiin, kun olimme saaneet paketit matkaanTsunami iski 11.3.11 ja meidän peittolähetyksestämme Naomi toimitti peittoja kodittomille jo 11.5.11.


Japanin suurlähetystö piti 14.3.12 kiitostilaisuuden lahjoituksia tehneille järjestöille. Meillekin tuli kutsu sinne ja sovimme että Eija edustaa Lohtupeittoprojektiamme  siellä. Sen verran hassusti kävi, että lähetystö halusi kutsua meistä vain yhden ja kutsussa loppujen lopuksi oli kutsuttuna myös Eijan puoliso Risto. Risto sai oman kutsun, jossa hänet kutsuttiin puolisosa Eijan kanssa.  Minä en siis päässyt Japanin lähetystöön, niinpä en joutunut hankkimaan uutta edustusvaatetta.

Mikä on tilkkupeittojen rahallinen arvo

Kaupallisessa maailmassa tuotteen hinta on se, minkä joku suostuu siitä maksamaan. Silloin, kun tuotteen luovutuksessa ei käytetä rahaa, on tuotteella kuitenkin jokin arvo ja se koostuu raaka-aineista, käytetyistä tarvikkeista ja työstä.  Arvioimme lähettämiemme lohtupeittojen hinnat hyvin varovaisesti ja silti summa kohosi yli 15000 euron.  Summan päälle tulee vielä sekä kotimaisia että ulkomaan rahtikustannuksia. Aika reilu lahjoitus, vai mitä.
Jouduin miettimään, mikä olisi Lapsettaa näyttelyssä olevan tekemäni Nyyti ja Tuittu-peiton hinta, kun sille ilmaantui mahdollinen ostaja.  Olin jo päättänyt, että laitan peiton näytteille Finn Quiltin valtakunnalliseen tilkkutyönäyttelyyn, joten en halunnut dumpata peittoa, jossa on paljon trapuntoa, vapaata konekirjontaa ym. työläitä juttuja, puhumattakaan hattivattitikkauksista. Ostajaehdokas aiheutti hämmennystä ilmoittamalla olevansa kiinnostunut samanlaisesta mutta pienempikokoisesta työstä.  Oli siis selvää, että hänen silmissään työ oli vain sarjatuotantoa ja minä näin tehneeni yksilöllisen taideteoksen kallista materiaaleista.  Kauppoja ei syntynyt, sillä laitoin reilun hinnan.
Olisi kivaa kuulla, miten muut hinnoittelevat tilkkutöitään. Hinnoista ei juuri näy tietoa, kuin suurten taiteilijoiden nettisivuilla.

4 kommenttia:

 1. Puputableteista tuli söpöt. Teillä eletään hyvin siivosti, kun uskallat laittaa valeat tabletit pöytään : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koko elämäni inhonnut ankeita ja likaisia värejä. Nautimme valkoisesta kattauksesta niin kauan, kuin suinkin. Mahdollinen likaantuminen ei ole perusteltu syy tehdä ruman värisiä alunalkain.

   Poista
 2. Tableteista tuli oikein kauniit ja keväiset. Todella hyvä tuo keltainen kanttaus.
  Första maj

  VastaaPoista
 3. kannattaa käyttää silloin kun alustat ovat uudet ja ilahduttavat eniten.

  Itsekin käytän aina liinoja, harmittaa että kauneimmat perintöliinat ovat nykypöydille usein pieniä. Auttaisikohan jos tekisi niistä tilkkutöitä.

  VastaaPoista