sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Puputusta

Maalasin tänään paintstik väripuikoilla neljä pupua valkoiselle kankaalle. Tarkoituksena on tehdä pääsiäiseksi pupuiset tabletit.  Pupujen maalaamiseen meni vajaa tunti.  Jokainen sai yksilöllisen värityksen.  Malli on kaikissa sama.
Maalaaminen on nopeaa, mutta valmisteluihin ja jälkitöihin menee reilusti aikaa. Tällä kertaa pääsin kuitenkin melko helposti liikkeelle, koska minulla oli jo valmis ääriviivapiirros citykanin kuvasta.  Piirsin neljä kertaa läpi kanin ääriviivat freezer paperille sabluunoita varten. Kokeilin uutta freezer paperia, jota ostin Tilkkutarhasta ja toisen pupuparin tein käyttäen Magic kaavapaperia. Yhteistä sabloonaa ei voi käyttää, koska värit tuhrivat sabloonat eikä niitä voi silittää, kun maali on tuoretta. Neljän pupun läpipiirtäminen on pikku juttu.

Uusi paperi on selvästi paksumpaa ja siinä on painettuna ruudut.  Läpi näkyi kuitenkin sen verran hyvin, että en ruvennut järjestelemään valopöytää = ompelukoneen iso pleksinen taso + pöytävalaisin sen alle tungettuna.

Pupukuvat saavat nyt kuivaa muutaman päivän. Sitten kiinnitän värin kuumalla raudalla ja pesen ne.  On odotettavissa, että ruokapöydällä käytettäviä liinoja täytyy myöhemminkin pestä, joten kokeilen pesunkestävyyden etukäteen.

Paintstikeillä ei saa teräviä ääriviivoja ellei käytä paperia tai muovia rajaamiseen.  Freezer paper on siitä kätevää että se silitysraudalla kiinnitettynä pysyy paikoillaan eikä liiku pensselin vetojen mukana. 

Kaarevat sakset tekevät niin hyvää jälkeä, että voisin käyttää poisleikkaamiani pupukuvia johonkin.  Jos käytän niitä puikkovärien kanssa syntyy negatiivikuva pupusta. Tällä hetkellä en tiedä, mihin näitä käyttäisin, mutta säästän nämä. Trapunton tekeminen on todennäköisin käyttötapa.  Kanihahmo perustuu kesällä kuvaamaani citykaniin.  Niitä häärii tässä talon ympärillä, mutta ne liikkuvat hämärällä ja kamalan nopeasti, joten hyvien uusien kuvien saaminen ei ole onnistunut.

6 kommenttia:

 1. Ihanat pupuset ja niin sopivat pääsiäiseen. Kiva tietää että tuota paperia saa nyt myös ruudukolla.

  VastaaPoista
 2. Nuo on kyllä niin hienoja pupuja. Ihan liven näköisiä.

  VastaaPoista
 3. Kivoja pupuja, mistä ostit paintstikit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paintstikit tilasin http://www.quiltingdaily.com/ , sieltä Shop. Matka kestää 6 viikkoa halvimmalla postitustavalla. Ostin tuolta, koska olen ostanut muutakin sieltä. Täydellisempi valikoima löytyy http://cedarcanyontextiles.com/

   Poista
 4. Hei, sain Tilkunviilaajablogin kautta tiedon, että olet tehnyt ihanan citykanitilkkutyön, mutta Tilkunviilaajan blogissa ei ollut kuvaa siitä. Noiden piirtämiesi/maalaamiesi kanien perusteella työ on varmasti tosi "söpö", kuten joku miespuolinen kävijä oli todennut. Jos joskus ehdit, laita kuva omaan blogiisi. Nyt aion seurata tätä blogiasi säännöllisesti. On ihana nähdä mitä kaikkea ihmiset käsillään tekevät ja aivoillaan kehittelevät. Maailma on täynnä kekseliäitä ihmisiä, joiden tekemisiä on ihana seurata. Itse ompelen ja tilkkuilen isoäitini ohjeiden mukaan ja pääasiassa omille lapsenlapsilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on ensimmäinen pupu http://kvilttaaja.blogspot.com/2012/01/ensimmainen-pupu-viimeisteltyna.html. Tein siihen ensin trapuntoa ja sitten maalasin pullean pupun. Yksinkertainen työ siis. Kivaa saada uusia lukijoita.

   Poista