lauantai 21. tammikuuta 2012

Paintstik-pitsityö edistyy

Päätin jatkaa fivolité pitsityötä. Silitin työn kahden leivinpaperin välissä.  Paintstik-värit olivat jo täysin kuivaneet. Pelkäsin, että silittäminen kovettaisi värejä, mutta kävikin päinvastoin, värit pehmenivät ja tuntuvat nyt kuin mikä tahansa painoväri kankaalla.

Lisäsin kaitaleet kahdelle reunalle itse värjätystä tummansinisestä kankaata.  Koska frivolité-pitsit ovat niin kevyitä täytyi työhön saada muutakin kepeyttä. Aforismi "Life is easy" tuntui sopivalta kommentilta elämän aidosta tai kuvitellusta kepeydestä.

Laitoin työn alalaidan päälle pergamiinipaperin suikaleen. Kirjoitin siihen ensin sormella ja sitten lyijykynällä tuon lauseen.  Ensimmäisen yrityksen tekstistä tuli liian pientä. Onneksi pergamiinin kumittaminen on helppoa ja kirjoitin uudelleen suuremmilla kirjaimilla.  Ompelin tekstin vapaalla konetikkauksella paperin päältä ja revin sitten paperin pois. Pergamiini repeää hienosti ja sain kaikki hitusetkin neulan avulla pois.

Työn taustalle laitoin painokankaan, joka sekin on käynyt sinisessä värikylvyssä.  Siitä ei tullut koskaan hyvää, vaikka toiset samassa värjäyserässä olleet painokankaat saivat ihanan pehmeitä sinisiä sävyjä. Tässä oli liikaa kontrasteja. No nyt sekin on sitten käytetty eikä enää kiusaa kaapissa.
Tikkasin työn vapaalla konetikkauksella pitsijälkien ympäriltä. Kullanvärisen pitsin keskelle tein hieman tikkausta kullanvärisellä metallilangalla.  Vasempaan laitaa tikkasin vuorolenkkejä.

Työ on nyt reunakaitaleiden käsinompelua vaille valmis. Tässä kaitaleet ovat kiinnitettynä nuppineuloin taustalle, joten reuna ei näytä aivan suoralta.
1 kommentti:

  1. Ihana työ. Hyvä huoneentaulu, muistutus siitä kuinka hyvin asiat itseasiassa ovat. Count your belssings.

    VastaaPoista