lauantai 7. tammikuuta 2012

Lumikko citykanin reviirillä

Tänään oli vastasataneella lumella erittäin pieniä jälkiä pitkien loikkien päässä toisistaan. Lumikko oli taas liikkunut pihassamme Helsingin Lassilassa. Kai lumikoita on täällä aina, mutta vain vastasatanut lumi paljastaa lumikon liikkumisen.
Lumikon ja citykanin reitit risteävät

Citykanin jäljet ovat pienet verrattuna paikallisten rusakoiden jälkiin, mutta lumikon jäljet ovat todella minit. Yllä olevassa kuvassa ne risteävät. Näyttää siltä, että lumikko teki täyskäännöksen ja palasi rauhallisemmin sinne mistä tulikin. Ei kuitenkaan pyydystänyt kania, vaikka petoeläin onkin.

Lumikon jäljet lumella 7.1.2012
Matkassani ei ollut kuin kännykän kamera ja kun tulin takaisin kaupungista oli lunta tullut lisää ja autot ja kävelijät olivat sotkeneet jäljet.  Citykanit käyvät pihallamme säännöllisesti lämmittelemässä autojen alla.

4 kommenttia:

 1. Lumiukko citykanin reviirillä, näin sitä ensin luin mutta asiahan selvisi sitten kuvista. Sitä on menty näköjään ihan ristiin rastiin. Mukava kuva kaupungista. terv. Lea P.

  VastaaPoista
 2. Risteävät jäljet eivät siis ole Lumikin tai lumiukon vaan Euroopan pienimmän petoeläimen eli lumikon. Todella hauskan lähellä toisiaan nuo sanat. Koskaan en ole tuota veijaria nähnyt, vaikka useana talvena olen jäljet nähnyt. Citykanin näkee aika usein häärimässä pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei kyseessä ollut kärppä? Mistä erotat nämä veijarit?

   Poista
  2. Mielestäni jäljet ovat selvästi pienemmät, kuin mitä näkemäni kärpät jättäisivät. Yhtään yli 40 cm loikkaa ei ole näkynyt. Tänään löysin lumesta kolon, johon jäljet johtivat. Kolon halkaisia oli noin 2 cm. Kärpän olen nähnyt näillä nurkilla vuosia sitten.

   Poista