keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Paintstikeillä parantelemaan kankaita

Päivällä posti toi marraskuussa tilaamani Shiva Artist's Paintstik ölyvärit. Olen katsellut Quilting Arts videoilla, kunka kankaita parannellaan noilla väreillä ja halunnut jo pitkään kokeilla.  Kauan ihmettelin, mistä sellaiset voisin tilata enkä osannut päättää eri nettikauppojen välillä. Kaikki ihmettelyni joutuivat outoon valoon, kun selvisi että niitä saa samasta paikasta, mistä olen ostanut nuo videotkin ja josta saan päivittäisiä uutiskirjeitä.
Tilaamani pakkaus sisältää 15 pientä helmiäisväriä ja yhden normaalikokoisen. Aloittelijan kokeiluihin on runsas värivalikoima kätevä eikä värien tarvitse olla pitkiä, kun en oikein vielä tiedä, miten hallitsen ne.  Nyt pitää kuitenkin hoitaa jouluasiat ja joulun jälkeen ryhdyn kokeilemaan.
Ensin kokeilen tavalliselle kankaalle ja sitten otan käsittelyyn muutaman kohennusta kaipaavan tilkkutyöni.

Uusia sanoja
Tänään tuli vastaan tuoteseloste, jossa untuvapeiton päällisen materiaali oli 100% puuvillakambriikkia. Englanninkielisen Wikipedian avulla selvisi että kyseessä on puuvillabatisti.  Batistilla on vähän huono kaiku sen ohuuteen liitetyn heikkouden takia.  Vai voisikohan sittenkin kyseessä olla kangas, jota lapsuudessani kutsuttiin untuvakankaaksi.  Silloihan kaikki tyynyt olivat höyhen- tai untuvatäytteisiä. (Kun pääsin käsin koskettelemaan tuota kaangasta ei tarvinnut enää ihmetellä. Se on selvästi ns. untuvakangasta.)
Edellinen puuvillasanaston mysteeri oli toisesta tuoteselosteesta poimittu perkaali, jota joukolla ratkoimme. Molemmat sanat siis tarkoittavat tiheästi kudottua kangasta.
Jos lukijoilla on parempaa tietoa näistä  uusista kangastermeistä, niin kommentit ovat erittäin tervetulleita.

1 kommentti:

  1. Ostin näitä muutaman jostakin tilkkujutusta (NQT?) joitakin vuosia sitten. Silloin en ehtinytkään kokeilla ja olin jo unohtanut koko värit. Muutama viikko sitten kääntelin pakkausta ja ajattelin, et jokohan... Sun kokeilut toivottavasti innostaa mutkin kokeilemaan niitä oikeasti!

    VastaaPoista