sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Nyt aloitan bloginpidon

Suljin aiemmin syksyllä  vanhat nettisivuni. Niiden ylläpito oli jäänyt liian moneksi vuodeksi.  Keskityin Helsingin Tilkkukilta Syyringin tekemisten kehumiseen. Teen siis tilkkutöitä vaihtelevasti. Aina on joku työ meneillään, mutta en juurikaan tee pieniä töitä vaan olen tunnettu hehtaaripeitoistani. Töitä siis valmistuu hitaasti.

Poiketen tavoistani tein viime viikolla pieniä töitä eli muutaman setin lasinalusia.

Ensiksi tein kesäisen kukalliset.  Aluset ovat jäykät, sillä välissä on vintage Vlieselineä, eli vuosien takaisista vaateompeluprojekteista yli jäänyttä silittämällä kiinnitetävää kovikekangasta.  Liima tarttui aivan erinomaisesti ja tikkaus pitänee kerrokset aisoissa pesun jälkeenkin. Koska näitä ei käytetä joka päivä, tein yksinkertaisen säilytyspussinkin.
Sitten löysin kangaskaapistani omenakankaan, jonka olen ostanut jo monta vuotta sitten.  Siihen sopi kuin nakutettu Marimekon raidallinen kangas, vaikka marimekon kankaat ovat välillä kovin nirsoja muita kankaita kohtaan. Nämä ovat ilmiselviä glögimukin alustoja


Pienten töiden tekemisessä on se järki, että on helppo kokeilla kaikenlaista tarvitsematta pelätä pilaavansa kuukausien työn.

3 kommenttia:

 1. ONNEA UUDELLE BLOGGAAJALLE !

  Tilkkublogien lukeminen on mun lempihommaa !

  VastaaPoista
 2. hyvä Milja, tätä olen oikeastaan odottanutkin! Voisit tehdä pikkutöinä vaikka joka kuukaudelle uudet lasinaluset, jos et muuta keksi. Nuo tekemäsi ovat kovin somat. Kiva tämä blogipohja.

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa blogosfääriin! Mahtavaa, että aloitit!

  VastaaPoista