maanantai 26. joulukuuta 2011

2 pihlajaa vähemmän

Tapaninpäivän myrsky on riepotellut Suomea. Nyt se on laantumassa.  Aamulla alakertalainen soitti ja kysyi pitäisikö talon päädyssä olevalle pihlajalle tehdä jotain. Vilkaisin sitä ikkunasta ja se tosiaan tavoitteli meidän parvekelaseja hennoilla yläoksillaan.  Soitin pari puhelua hallituksen muille jäsenille ja yksi lupasi tulla pihalle katsomaan tilannetta. Tytärkin tuli huoneestaan ja sanoi että nyt kuulostaa mielenkiintoiselta.  Menimme siirtämään parvekelasit sivuun ja samassa puu rojahti maahan.
 Ulkona selvisi, että mitään ei mennyt rikki ja että talon takana oli toinenkin katkennut pihlaja.  Se tukki koko kävelytien.  Taloyhtiön miehet sahasivat rungoista oksia ja siirsivät rojut syrjään nurmikolle.
Onneksi kehenkään ei sattunut.  Meidän olohuoneesta on näköala nyt vähän avarampi.  Katkenneet puut ovat kaupungin puiston puita, joten kaupunki joutuu korjaamaan ne pois.  Minä vain dokumentoin tilanteen kuvaamalla ja laittamalla isännöitsijälle tehtäväksi hoitaa homma kaupungin kanssa loppuun. Veikkaan, että kaupungilla on kiireisempiäkin puiden raatoja hoidettavana.  Nyt ulkona paistaa aurinko eli päivä on pitenemässä ja kevät tullee kohtapuolin. 

2 kommenttia:

  1. No johan nyt jotakin. mökkinaapurillakin oli 2 puuta kaatunut talon päälle. Saas nähdä miten meillä mökillä on puut ym lennellet. Pääsemme vasta ens vuonna vahinkoja kirjaamaan.

    VastaaPoista
  2. Onpa siellä ollut tuulta, mökillä täällä Itä-Suomessa on valot välkkyny pari kertaa eli vähällä ainakin tällä kertaa päästiin. Hyvää vuodenjatkoa t. Lea P.

    VastaaPoista