torstai 8. marraskuuta 2018

Värihehkua

Pitkä blogitauko syntyi ihan yrittämättä.  En ole saanut oikein mitään aikaiseksi tilkkutyörintamalla enkä juuri muillakaan rintamilla.  Pari kuukautta olen ollut tekevinäni tilkkublokkeja uudeen työhön.  Pääasiassa olen ommellut Työväenopiston kurssilla. Hidasta on ollut.

Ensisijainen tavoite on ollut käyttää itsevärjättyjä kankaita. Olen värjännyt kankaita sekä kotona että kursseilla. Nyt niitä on sen verran runsaasti erilaisia, jotta niistä voisi jotain tehdä. Innostuin Missouri Star Quiltin videosta Fifty-four-fourty-or-Fight. Malli näytti siltä, että siihen voin käyttää varsin pieniäkin värjäyseriä.  Ensimmäiset 10 blokkia ovat valmiina ja tarkoituksena tehdä 15 lisää.
Blokit ovat isokokoisia eikä mallikaan ole erityisen vaikea. Blokkeja on kahta erilaista mallia. Toinen on äärettömän helppo ja toinen vähän monimutkaisempi.

Värjäämiän kankaita katsellessa kiinnittin huomion siihen, että toiset kankaat ovat sileämpiä kuin toiset. Sileimmät ovat Ikean Ditteä. Työn valkoinen kangas on Kona Cottonia. Sekin on pesun jäljiltä Ditteä ryppyisempää. Ryppyisimmät (turkoosi) ovat lakanakangasta Eurokankaasta. Toivottavasti saan tikkauksella häivytetyksi ryppyisyyseroja.

En ole käyttänyt juurikaan sarjatyön nopeuttavaa vaikutusta vaan leikellyt paloja yksittäisiin blokkeihin. Sommittelen värejä enkä viitsi leikata valmiiksi ja sitten hylätä tilkkuja.  Jotta saan hillityksi liiallista räväkkyyttä taidan seuraavaksi käyttää muutaman jälkivärituloksen.


14 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää ja hyvä käyttö värjätyille kankaille!! Minullakin on jonkin verran itse värjättyjä mutta ei ollenkaan noin kauniita värejä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Olen värjännyt puhtailla väreillä. Vähän räikeitä ovat.

   Poista
 2. Kaunista!

  Kiva kuulla sinusta ja käsitöistäsi taas :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Olen lueskellut blogiasi, vaikka en kommentoinut kovinkaan usein.

   Poista
 3. Kiva malli. Vaikka itsestä voi joskus tuntua, että malli on yksinkertainen, niin se voi olla myös kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kertaa teen mallilla. joka koostuu kahdesta erilaisesta blokista. Kiitos kommentista.

   Poista
 4. Kauniisti sommiteltu, värjätyt kankaat pääsevät kyllä oikeuksiinsa tässä mallissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on todella suopea pienille kangasmäärille kutakin väriä. Kiitos kommentista.

   Poista
 5. Kaunista itsevärjätyistä kankaista, ihania värejä!
  Minullakin on värjättyjä kankaita, vaikka kuinka, niistä voisikin tehdä peiton, että saisi ne käytettyä pois:)

  VastaaPoista
 6. Varoin sotkemasta värejä ja värjäsin ihan perusväreillä. Olisi kivaa, jos tämä postaus inspiroisi sinua käyttämään omat värjäyksesi.

  VastaaPoista
 7. Kyllä blogin kirjoittelu tökkii täälläkin. Mutta tosi kivan näköisiä teit.

  VastaaPoista
 8. Huikeaa väri-iloittelua! Tuo kiva malli, joskus sitä tutkailin ihan sillä silmällä, että tekisinkö. No en ole edes aloittanut. Itsevärjötyissä kankaissa on hienot värit ja sävyt.

  VastaaPoista
 9. Tuttu ilmiö tuo hittaus täl haavaa. Ehkä sekin välillä vaan kuuluu eloon ja pitää hyväksyä. Ihanaa värimaailmaa olet kuitenkin koonnut työn täyteen!

  VastaaPoista
 10. Näyttää oikein hyvältä. Itsevärjätyt kankaat sopii hyvin tähän malliin. Mihinkäs sitä kiirus, joskus ompelu on vaan hitaanpaa.

  VastaaPoista