maanantai 4. kesäkuuta 2018

Vanhoissa ympyröissä - vai uusissa

Ajatuksenani oli tehdä lisää kangaskoppia, mutta sitten keksin että makuuhuoneeseen tarvitaankin toinen pimennysverho.  Pimennysverhona on "Yön kuningatar" -tilkkutyöni vuodelta 2014. Se ei ihan riitä peittämään ikkunaa, joka on aamuauringon puolella.


Uusia blokkeja on nyt vähän yli 30 kpl.  Tarvitsen 60 blokkia, joista 50 menee uuteen työhön ja 10 valmiin työn pidentämiseen.  Ompelen 2-3 blokkia päivässä, eli hissukseen edistyy.  Tämähän on ajanviete ja harrastus eikä leipätyö.  Tarkoituksena on kirjoa vielä beigenvärisillä langoilla eli kuvassa näkyy parvekkeen mattoa niitä odottamassa. 

Tunnen jotain outoa tyytyväisyyttä aina, kun saan lankarullan kulutetuksi loppuun.  Käytän sekalaisia lankoja.  Osa on hienoja Madeiran kirjontalankoja, osa Sulkyn tikkauslankoja, osa keinokuituisia vaateompelulankoja ja suuri osa puuvillaisia laatulankoja.  Lidlin lankojen kanssa tuli ihmeellistä takkuamista, mutta koneen puhdistuksen, öljyämisen ja säätöjen jälkeen homma luistaa taas.  Alalankoina käytän rullan loppuja ja saan olla tarkkana langan loppumisen kanssa.  Kun siihen on varautunut ei tarvitse suuremmin ihmetellä. 

Yön kuningatar-peitto toimii hyvin pimennysverhona, koska siinä on 3 kerrosta eikä valo pääse niistä läpi.  Valitettavasti se on vähän liian kapea hoitamaan pimennystä yksinään ja vähän liian lyhytkin.
Tai onko syytä valittaa? Näiden ympyröiden työstäminen on niin kivaa ja leppoisaa ajanvietettä.

Linnuista
Merivesi on ollut jo pitkään kovin alhaalla, jotain -40 cm. Olen käynyt lintutornilla viikottain, mutta linnut ovat turhan kaukana tornista, koska ne oleskelevat aivan rantaviivalla.  Keltavästäräkin onnistuin kuvaamaan, mutta sekin oli vähän liian etäällä.


Rantalietteelle oli ilmestynyt outoja jälkiä.  Lietettä on näkyvissä epätavallisen paljon ja linnut ovat tuolla kaukana.  Kasvullisuutta kurissa pitävät lehmät on taas tuotu hommiin luonnonsuojelualueelle ja niiden sorkista ovat nuo jäljet syntyneet. 

Punavarpuset laulelevat tähän aikaan. Niiden vihellys on helppo tunnistaa. Kuvan punavarpunen on koiras ja lauloi kuuluvasti. Se on ilmeisesti viime vuonna syntynyt, koska siinä ei ollut vielä punaista näkyvissä.

9 kommenttia:

 1. Mukavannäköisiä ympyröitä. Niihin saa todellakin piilotetuksi ompelulankojen loppuja. Osaat kuvata niin kauniisti lintuja. Hyvää alkanutta kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lintujen kuvaamisessa on aina sattumalla suuri mekitys.

   Poista
 2. Tuo on kyllä kiva idea pimennysverhoksi. Kaunis katsella ja saa työlleen hyvän kohteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli todella kivaa vihdoinkin keksiä peitolle käyttötarkoitus.

   Poista
 3. Tuollainen pimennysverho olisi todella tarpeen. Lisäksi siitä tulee kauniskin. Miten se on tarkoitus ripustaa paikalleen?

  VastaaPoista
 4. Tilkkupeitto/pimennysverho on verhokiskon liu'uissa ihan tavallisilla puristavilla nipsuilla. Laitoin ensin nipsut verhoon ja sitten liu'ut pujotettiin kiskoon. Hyvin tuntuvat nipsut pitävän, vaikka verhoa vedetään eteen ja taas sivuun päivittäin.

  VastaaPoista
 5. Upea ja tunnelmallinen pimennysverhoidea!
  Kauniita pimennysverhoja ei ole muuten kovin paljon tarjolla - tai ei ollut ainakaan muutama vuosi sitten, kun etsiskelin tyttärelle pohjoiseen pimennysverhoja.

  VastaaPoista
 6. Kesällä kyllä tarvitsee pimennysverhoa ja sinun verhosta onkin tulossa todella kaunis ja ainutlaatuinen, hienoja ympyröitä. Noihin uppoaa hyvin puola- ja ompelulangan loput hyvin.

  VastaaPoista
 7. Ympyrät on niin mukavan näköisiä! Upea verho. Helppo uskoa että on mukava tehdä. Olen niin huono lintubongari että en ole noin keltaista lintua nähnyt luonnossa. Kiitos kun näytät!

  VastaaPoista