keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Hyvää alkanutta vuotta

Joulun aikaan oli niin kivaa lueskella muiden blogeja.  Kiitokset kaikille, jotka innostuivat päivittämään blogiansa. Omani vain ei hoitunut mitenkään.  Tilkusta asiaa fb-ryhmässä oli myös paljon mielenkiintoisia julkaisuja.  Ryhmään tuli myös paljon uusia jäseniä.  Instagramissa moni julkaisi ihania tilkkutöitään. Itse sain tyytyä kommentoimaan ja peukuttamaan muiden ihanuuksia.

Nyt vuoden vaihduttua tuntui siltä, että täytyy valmistautua tilkkutyökurssille, joka alkaa ensi viikolla.  Sen kunniaksi otin esille Churn Dash -blokit  ja laitoin seinälle, jotta saan kokonaiskuvan tilanteesta.
Blokkeja on nyt kahdeksan.  Seinälle laittaminen teki heti selväksi, että blokkien väliin täytyy laittaa välikaitaleet, muuten ne hukkuvat omituiseksi ruudukoksi.  Kankaita riittää lisäblokkeihin ja kaitaleisiin. Pitäisi vielä keksiä jokin käyttötarkoitus ja tavoitekoko työlle.

Käteni voivat jo kokolailla paremmin, vain hyvin harvoin tulee pistävä hermokipu.  Tauko ompelemisesta on tehnyt hyvää enkä ole enää aikoihin tuntenut tarvetta lastoittaa ranteita yöksi. 

Leikkasin jo palat tyttären ompelukoneen hupuksi, mutta hillitsin tikkausintoani vielä.  Haluan niin kovasti koristella hupun vapaalla konetikkauksella, mutta pelko hermokipujen palaamisesta käsiin hillitsee. Tyttären kone oli minulla käytössä jonkin aikaa, jotta se ei jäykistyisi paikoilleen käytön puutteessa. Hänellä ei ole viime aikoina riittänyt aikaa ompelemiseen.  Kone oli ehkä vähän turha hankinta, mutta silloisen ompeluprojektin ja pitkän välimatkan takia tarpeellinen.

Milloinkohan täällä Helsingissä alkaisi oikea talvi?  Vesisateet on jo niin koettu että saisi riittää.

En muuten päässyt sataan lintuun, havainnoikseni jäi 98 lajia 2017.  Sekin johtuu suurelta osalta sateisista säistä.

9 kommenttia:

 1. Täälläkin yritetään valmistautua ensiviikolla alkavaa tilkkukurssille:) Churn Dash-blokit ovat kivan näköisiä. Hyvä, että kätesi voivat paremmin. Tästä se vuosi taas alkaa:)

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa mieltä kanssasi; välikaitaleet muuttaa ruudukon selkeiksi blokeiksi. Hienoa, että tauko on saanut kädet parempaan kuntoon ja pääset rilluttelemaan koneesi kanssa.

  VastaaPoista
 3. 99 lajia tipuja! En viitsinyt tarkistaa listaa, olisiko joku laji unohtunut kirjata. Ei sillä niin väliä. Olen myös säästellyt kättäni. Yrittänyt olla enempi vasenkätinen.

  VastaaPoista
 4. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin! Mielenkiintoinen työ seinälläsi, aina hyvä saada vähän etäisyyttä ja miettimisaikaa, näkee työn eri silmin ja päätöksenteko helpottuu.
  Mukavaa että kädet voivat paremmin, voit ruveta suunnittelemaan tulevia tikkauksia

  VastaaPoista
 5. Hyvää vuoden jatkoa, kyllä se tästä taas lähtee. Välillä on hyvä pitääkin taukoa, mutta toivotaan että kätesi voivat paremmin ja paremmin. Nuo säryt on kyllä niin inhottavia, ettei mitään rajaa. Minä kokeilin hevoslinimenttiä kipeisiin niveliini ja se auttaa.

  VastaaPoista
 6. On taaas tulossa mielenkiintoisia blokkeja. Kiva, että edes jonkun kädet ovat paranemassa. Itse olin eilen hierojalla, mutta kyynärpää ei tullut kuntoon. Kiropraktikolle sain ajan vasta helmikuulle. Tilkkujen täyttämää uutta vuotta.

  VastaaPoista
 7. Välillä on mukava pitää taukoa tekemisistä, vaikka ompelustakin. Muiden blogien luku on aina kivaa ja inspiroivaa ajankulua. Voipa itsekin jatkaa käsitöitä mukavasti motivoituneena. Toivottavasti käsikipusi hellittävät. Ensi viikolla alkaa taas tosi toimet.

  VastaaPoista
 8. Hyvä, jos ompelutauko on hyödyttänyt kätesi paranemista! Nyt on sitten hyvä lähteä luomaan uutta!

  VastaaPoista
 9. Hyvä kun saa laitettua blokkeja seinälle. Näkee paremmin kokonaisuutta. Välikaitale voi olla hyvä idea, vaikka kyllä sinä nämäkin ruudut kauniisti tikkaisit.

  VastaaPoista