sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Joulukaktus

Varsinaista jouluista sisustusta ei tässä huushollissa juurikaan ole. Parvekkeella on jouluvalot ja sisällä kukkii joulukaktus. Tosin kaktuksen kukinta on hennon vaaleaa eikä räväkkä joulunpunaa.
Viime vuonna kaktus ei suostunut kukkimaan, mutta nyt äkkäsin laittaa sen elokuussa ulos parvekkeelle keräämään voimia kukintaan. Muistin jopa ottaa sen ajoissa sisälle ennen yöpakkasia. Heti alkoi näkyä nuppujen muodostumista.  Nyt Sitä täytyy muistaa kastella, ettei pudota nuppujaan ja sen huoneessa saa olla muita huoneita viileämpää.  Nätit kukat siinä on ja lehdetkin ovat terhakan vihreät.

Itsenäisyyspäivänä maassa oli hento lumipeite, joka valitettavasti on nyt häipynyt.  Lumelta bongasin citykanin jälkiä.  Kania ei näkynyt, mutta se oli risteillyt sinne tänne. Onkohan joku laskenut lemmikkinsä luontoon, vai selvisikö osa kanikannasta niitä tappaneesta virustaudista? Lumella näkyi myös variksen jälkiä, mutta en tullut kuvanneeksi niitä. Naapuri kertoi nähneensä tuossa kadulla supikoiran.  En ole koskaan nähnyt elävää supikoiraa, mutta moottoritiellä monen monta raatoa.
Tilkkutyökurssi on joululomalla. Ompeluksia en ole tehnyt, koska konmaritan niin suurella antaumuksella. 

Mukavaa jouluun valmistautumista kaikille
Milja

7 kommenttia:

 1. Nätti kaktus. Iäkäs äitini opetti, että kaktukset tykkää olla kesän ulkona. Hän vei lehtikaktukset ulos kesäkuussa ja toi sisälle ennen pakkasia. Ja kyllä ne kukki upeasti.

  VastaaPoista
 2. Paljon siihen on tullut nuppuja. Minun kaktukselle käy yleensä huonosti juuri silloin, unohdan kastella ja nuput kuivuu.

  VastaaPoista
 3. Minä olin jo ihan epätoivoinen omien kaktusteni kanssa, toinen on samanvärinen kuin sinulla ja toinen punainen. Ne olivat kesän uolkona puskan juurella niin kuin aina ennenkin ja yleensä ryhtyvät kukkimaan kolme-neljä viikkoa sisälle ottamisen jälkeen.Tähän aamuun asti sain odotella nuppuja, näyttävät kerrankin säästävän kukinnan jouluksi. Konmaritus täälläkin käynnissä, kylläkin aika hitaalla tahdilla.

  VastaaPoista
 4. Pirteä joulukaktus, tykkään kovasti juuri tuosta väristä.
  Rauhallista Joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihanasti kaktuksesi säästi kukkimisen tänne asti. Minun oli täynnä kukkia kesällä ulkona!

  VastaaPoista
 6. Hienon värinen joulukaktus. Minullakin on joulukaktus, mutta tänä vuonna se ei suostunut kukkimaan, vaikka oli terassilla pitkälle syksyyn.

  Hyvää Uutta Vuotta 2018!

  VastaaPoista