maanantai 1. toukokuuta 2017

Liito-orava ja outo lintu

Kun lähtee kotoa ulos, ei koskaan tiedä etukäteen, mitä näkee.  Aloitin kierrokseni Villa Elfvikin lintutornista.  Yllätykseksi pääsinkin kuvaamaan liito-oravaa.  En itse huomannut sitä, vaan pitkoksilla seisoskeli joukko ihmisiä ihailemassa sitä. Otin aika monta kuvaa. Enimmäkseen orava oli kerällä ja söi.  Oli se vähän kaukana, mutta olen tyytyväinen, olihan tämä ensimmäinen kerta, kun pääsin näkemään tuollaista harvinaisuutta.Lintutornin luona oli sekä valko- että punajalkavikloja.  Merimetsoja oli kauempana kareilla ja tiirat kalastelivat ihan lähellä.  Viklot olivat sen verran etäällä, että ei huippukuvista ollut toivoakaan, vaikka tunnistuskuvia sain mukavasti.
Valkoviklo
Vastavaloon kuvattuja vikloja, en ole varma lajista
Otaniemen puolelle oli eksynyt yksi Pohjoisamerikkalainen lintu eli punatavi.  Kävin bongaamassa sen.  Siitä ei kuulemma saa pisteitä, kun Euroopassa esiintyviä pidetään tarhakarkulaisina.  Minulla ei ole aavistustakaan pistelaskusysteemistä, mutta otinpahan kuvan tuostakin, vaikka se oli poukaman vastarannalla ja vähän turhan kaukana.  

Tässä postauksessa on nyt vain luonnon ihmeitä.  Tilkkutyöt jatkuvat ja ehkä seuraavaan postaukseen on jotain uutta sillä rintamalla.

7 kommenttia:

 1. Kyllä näitä luonnon ihmeitäkin on mukava katsella:)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Irman kanssa, luonnon ihmeet ovat kivaa katseltavaa myös, en ole myöskään koskaan nähnyt liito-oravaa, muuta kuin kuvasta.

  VastaaPoista
 3. Siis nyt olen kateudesta vihreä... liito-orava! En ole ikinä päässyt sitä näkemään, wow, olet todella onnekas!

  VastaaPoista
 4. Upea kokemus nähdä Liito-orava. En ole ikinä nähnyt. Totta on, ettei näitä hienoja elämyksiä kotisohvalla istuen koe. Minun tämän kevättalven hieno kokemus oli, kun kasvihuoneessa oli Lumikko hiirijahdissa. Ensin Lumikko tuijotti Karkkia ja minua, sitten luikahti hiiri pakoon.

  VastaaPoista
 5. Upeita luontokuvia! Superharvinaisiakin, kun olet saanut kuvata liito-oravaa.
  Eteeni mätkähti taannoin kuin märkä rätti,
  ajaessa en ehtinyt muuta nähdä eikä tustapeilistäkään näkynyt mitään. Luulen, että se oli liito-orava.

  VastaaPoista
 6. Olet onnistunut bongaamaan liito-oravan! Upeaa!

  VastaaPoista
 7. WOW todella harvinainen näky!!!!!

  VastaaPoista