sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Töks

Kolme viikkoa sitten uhosin, että Tulkoon valkeus-peiton tikkaus lähtee vauhtiin.  Sain tikkausta sen verran alkuun, että tiedän mitä olen tekemässä.  Tikkaaminen tökki pahasti, koska työ tarttui koko ajan pleksisen aputason nurkkiin.

Päädyin tikkaamaan sakarat esiin eli sakarakaarien saumojen mukaan ja sitten höyheniä blokkien nurkkiin.  Työn liikuttelu osoittautui vaikeaksi.  Korjasin tilannetta siirtämällä ompelukoneen toiselle pöydälle ja pöydän jatkoksi otin kevyen apupöydän 60 x 100 cm.  Sitten laitoin isoja kirjoja pleksitason jatkoksi.  Kaikki oli valmista, että aamulla jatkan tikkaamista paremmista olosuhteista.

Töks.  Aamulla heräsin päänsärkyyn ja kuumeisena.  Sain ajan terveydenhoitajalle, joka kutsui paikalle lääkärin.  Määrättiin antibioottikuuri.  Kärvistelin viikonlopun kuumeessa.  Kuuri ei tuntunut auttavan.  Maanantaina yritin saada aikaa lääkärille, mutta soitin kuulemma liian myöhään.  Olisi pitänyt mennä illalla Haartmaniin päivystykseen.  En jaksanut vaan soitin seuraavana aamuna ja sain lääkäriajan. Lääkäri totesi, että laittaa lähetteen Meilahden sairaalaan.  Hain kotoa hammasharjan ja iPadin ja laturit sekä hieman vaihtovaatteita.  Kun Meikussa lääkäri viimein tuli, totesi hän että lähetetään Jorvin sairaalaan.  Jorvissa ongelmakohta leikattiin myöhään illalla.   Pääsin kotiin puolilta päivin, mutta joudin syömään kahta antibioottia 10 päivän kuurin.   En ole jaksanut käydä ison tikkaustyön kimppuun.  Kuume ja antibiootit veivät voimat.

Nuppupeittoja
Yritän kuluttaa iloisen värisiä printtikankaita tekemällä niistä nuppupeittoja.  Jotta saisin niistä sopivan kokoisia, täytyisi käyttämääni ulkokaaripalaa suurentaa.  Helppo homma.  Silitän vain freezer-paperille tulostamani kaavat isommalle freezer-paperipalalle ja jatkan kaavaa.  En ole jaksanut toistaiseksi toteuttaa kaavan suurentamista, mutta muutaman sakarakaaren olen ommellut.
Outo juttu
Huomasin pari päivää sitten, että facebookissa tammikuussa julkaisemani kuvan silloin vielä keskeneräisestä Pihalinnut-työstäni oli jakanut sivullaan varsin merkittävä tilkkuilutaho eli Carrefour Europeen du Patchwork. Mitään selitystä, kuinka olivat löytäneet fb:n miljoonista kuvista tuon työni, eivät ole antaneet.  Luulisi, että heillä olisi valtaisat määrät omia kuvia.
Englanninkieliseen kommenttiini sieltä vastattiin ranskaksi :D  Ranska ei kuulu hallitsemieni kielten valikoimaan ja fb:n tarjoama käännös on ihan puuta heinää.

Tätä kirjoittaessani sain huomata, että ovat julkaisseet myös kuvan valmiista työstäni.  Olen entistä äimistyneempi.Totta on, että facebookissa julkiseksi merkitty postaus on kaikkien käyttäjien jaettavissa.  Laitan silloin tällöin joitakin julkaisujani julkisiksi, jotta pyrkiessäni johonkin ryhmään ylläpitäjät näkevät minun olevan aidosti suomalainen.  Etenkin kuvia, jotka olen julkaissut täällä blogissa olen laittanut julkisiksi myös facebookissa.  Suosittelen tapaa.  Tilkusta asiaa -fb-ryhmän ylläpitäjänä tuntuu välillä hankalalta hyväksyä ryhmään ihmisiä, jotka ovat piilottaneet kaikki tietonsa.   Onneksi häiriköitä ei ole livahtanut ryhmään.

10 kommenttia:

 1. Parantele itsesi kuntoon. Kyllä tikkaukset jaksavat odottaa. Toivotaan, että olet saanut oikeanlaista hoitoa. Lintutaulusi on kyllä niin upea, että se on varmasti siksi julkaistu. Olisi toki fiksua kysyä tekijän lupaa.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti antibiootti kuurit ovat tehonneet ja olet jo parantumaan päin.
  Työ odottaa siellä kyllä kiltisti, mutta tietysti itseä harmittaa ettei päässyt sitä tekemään silloin, kun ajatteli.
  Samaa ajattelin, kuin Helena, että luvan kysyminen olisi ollut fiksua, mutta hienoa, että ovat julkistaneet. Työsi on kyllä niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu. Erityisesti yhteisöiltä odottaisi luvan kysymistä. Nyt näyttää siltä, että kanadalainen yhteisö nappasi valmiin työn kuvan The Quilt Shown sivuilta ja julkaisi sen omilla sivuillaan ja jakoi sen sittemmin ranskalaiselle sivustolle. Aika villiä.

   Poista
 3. Pikaista paranemista sinulle. Peitto jaksaa odottaa kunnes olet taas voimissasi.

  VastaaPoista
 4. Voi kauhistus, toivottavasti alat voida paremmin! Tavallaan ymmärrän, että lintusi ovat liidelleet muihinkin maihin, ovat niin upeita! Ja muuttolintujakin vielä.

  VastaaPoista
 5. Alku peiton tikkaukselle on ainakin kaunis. Hoidahan itsesi kuntoon, sitten taas tikkaus sujuu!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti sait lopulta oikean avun ja paraneminen on jo hyvällä mallilla.
  Upeaa että lintusi ovat saaneet julkisuutta. Kai edes julkaisivat nimen kenen työtä esittelivät!?

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti olosi alkaa olla jo parempi. Kyllähän peitosta hieno tulikin, näin kuvst fb.ssa.

  VastaaPoista