torstai 22. syyskuuta 2016

Tikattua

Vihdoin tilkkutyö tuntuu kivalta.  Tein sitä, mikä tuntuu kivoimmalta ja jätin kirjavien printtikankaiden kanssa haahuilut sikseen.  Pussukan aihio syntyi taas. Tarkoituksenani oli tehdä kiikarille pussi.  Taisi tulla vähän liian suuri, kun annoin tikkaamisen viedä mennessään.

Yritin valita vaikka minkä väristä kangasta. Kun beigekin tuntui liian värikkäältä, tartuin vanhaan jokamiehenlakanakangas-palaan. Ei ihan puhtaan valkoinen vaan hieman kellertävä ja puuvillan siemenkodista jääneitä mustia pilkkuja siellä täällä.  

Lintukuvat ovat ääriviivapiirroksia omasta valokuvasta. Erittäin paksu polyestervanu kuljetti työtä sen verran, että ympyröistäni ei loppujen lopuksi tullut ihan ympyröitä. Ympyrät merkkasin ompelukoneen ympyräharpin avulla käyttäen vesiliukoista lankaa merkkaamiseen.  Se haihtui samalla, kun kastelin työn häivyttääkseni muut vesiliukoiset merkinnät.  

Tikkauslankana käytin Sulkyn no 30 kellertävää ja vihertävää monivärilankaaa.  Keltainen rulla tuli käytetyksi loppuun.  Tikkauksessa langat näyttävät hämmästyttävän samanvärisiltä, vaikka ero oli huomattava rullalla.  Höyhenkuviot tikkasin merkitsemättä käyttäen ympyrän ulompaa kehää ruotina. 
Pohja on vielä tikkaamatta ja mietin kannattaisiko se jättää tuollaiseksi. Olisi pehmeämpi kovalle kiikarille. Paksu polyestervanukin tuli käytetyksi loppuun. Hienoa.  

10 kommenttia:

 1. Sievä tikkaus. Ei onnistu minulta, valitettavasti. Pitäisi kai harjoitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tikkaamista oppii vain harjoittelemalla ja harjoittelemalla. Kurssin käyminen nopeuttaa oppimista. Tilkkutaiwas-blogin Hannele pitää tikkauskursseja.

   Poista
 2. Kaunista tikkausta ja hienot kuvat linnuista!
  Pitäisi itsekin taas harjoitella vaihteeksi vapaatikkaustakin.

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Saakohan tuota jokamiehen lakanakangasta enää mistään? Käytin aikanaan sitä itse paljon mitä ihmeellisimpiin kohteisiin, se on moneen paikkaan käyttökelpoista.

  VastaaPoista
 4. Todella mahtavaa katsella työskentelysi satoa... Aivan mielettömän upeaa jälkeä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä nyt saa kiikari upean pussin!

  VastaaPoista
 6. Tuleepa mukava pinta karheasta kankaasta ja tiheästä kauniista tikkauksesta! Jokamiehestä on tullut erimies!

  VastaaPoista
 7. Tuleepa hieno kiikaripussi. Upeat tikkaukset!

  VastaaPoista
 8. Noi kiepurat sopiikin hyvin tuohon paksuun vanuun, ei mene liian littanaksi.

  VastaaPoista