maanantai 11. heinäkuuta 2016

Violetti kori/pussukka

Oli ihan pakko tehdä jotain kohtuullisen pientä ja tikatakin vähän.  Valitsin malliksi Hannelelta tikkauskurssilla saamani kopan ohjeen.  Kankaiden valinta oli vaikeaa.  Halusin kuluttaa printtikankaitani, vaikka mikään ei puhutellut.  Valitsin violetteja ja kontrastivärin keltaisen.

Violetti on hieno väri, kun sitä käyttää pikkusormen kynnen kokoisen palan, mutta tähän tuli nyt liikaa.  Ei se mitään, ei tällä ole muuta tarkoitusta kuin toimia sormiharjoitteluna ja virkistää nuppiani.
Tällaisen tekemisessä aivot saivat vähän pähkäiltävää, kun milloin oli mikin puoli päällä.  Kuvittelin jo hahmottaneeni kääntämisen hienosti, kunnes huomasin että näyttävällä tikkauslangalla tekemäni tikkaus jäikin violettien korvakkeiden kääntöpuolelle.   Mallissa korvakkeet kiinnitetään napeilla, mutta nyt jätin keltaisen kankaan paremmin näkyviin.  Tikkauksissa on siis vapaasti ilman merkkaamista tikkaamiani höyheniä.
Pohjan tikkasin keskeltä lähtevällä paisley-kuviolla.  Se onnistui kivasti ja kasvoi kerros kerrokselta mukavan tasaisesti.  Olisin halunnut piirtää pohjaan sabluunan avulla höyhenkranssin ja tikata sen.  Sabluunoita ei löytynyt ja päätin että tikkaan vaan ja etsin sabluunat myöhemmin.  Viimeinen muistikuva minulla on niistä viime lokakuulta, kun niitä käytettiin Päivölässä tikkauskurssilla.

Ohjeen mukaan saumat olisi pitänyt huolitella vinokaitaleella.  Sopivan väristä vinokaitaletta ei ollut varastossani ja kokeilemani beige neutraaliudestaan huolimatta näytti paikkaan kuulumattomalta.  Yritin neulata vinokaitaletta pitkällä kukkapäisellä nuppineulalla. Sehän vain naureskeli yritykselle ja taipui mutkalle.  Lyhyet teräksiset nuppineulat eivät olleet sen innokkaampia, joten totesin että pykäpistot tikkauslangalla ovat tähän tarkoitukseen juuri sopiva ratkaisu.  Hyvä ja nopea ratkaisu.

14 kommenttia:

 1. Välillä on pakko tehdä jotain pientä, että saa valmiiksikin. Kaunista tikkausta taas!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuohon kori/pussukkaan haluaa kurkistaa, mitä sisällä onkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Tällä hetkellä se on vielä tyhjä ja odottelee elämäntehtäväänsä.

   Poista
 3. Kaunis ja upeat tikkaukset! Väri on minun mieleen :) Etenkin tuo tummin kangas on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän itsekin viinirypälekankaasta, vaikka se ei ole tyyliseni.

   Poista
 4. Hienot tikkaukset ja koppa on kivan mallinen.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa fiilistelyä tikkauksilla! Kopalle löytyy varmasti käyttöä.

  VastaaPoista
 6. No niin siitä se taas lähtee, kun huput poistettu koneesta ja inspis päällä. Tosi kiva työ.

  VastaaPoista
 7. Varmaa Kvilttaja-laatua huipputikkauksineen! Kiitos ideasta alottaa paisleyn tikkaaminen keskeltä, näyttää hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Tikkaaminen on niin ihanaa. Tuollaisessa kopassa tosin ei pääse nauttimaan pitkään, kun tikkaukset jo valmistuva.

   Poista