torstai 9. kesäkuuta 2016

Hiljaiselämää

Uusia tilkkutöitä ei ole syntynyt, mutta olen tällä viikolla ommellut reunakantit kahteen vanhaan tikkaustyöhön.
Tämä on valkoista tikkausta valkoiselle kankaalle.  Keskellä on omasta valokuvasta piirtämäni Pulu, joka esiintyy parissa muussakin työssäni.  Koko on 60 cm x 60 cm. Tällä ei ole elämäntarkoitusta, mutta saa toimia liinana jossain sopivassa tilanteessa.
Samalla, kun löysin edellisessä postauksessa esittelemäni kameran suojapussin lintukuvat, niin tulivat esiin molemmat yllä näkyvät tikkaustyöt. Myös tämä alempi sai kanttaukset ja toimii nyt pesukoneen päällä liinana.

Tikkatyöni tuli kotiin käytyään ensin Britanniassa ja kierreltyään sitten Suomessa matkalaukkunäyttelyssä pari vuotta.  Nyt sille pitäisi löytää sopiva ripustuspaikka.  Hyvässä kunnossa tuli perille.

Kierrätystä edelleen
Talvella valittelin, kun en löytänyt ostajaa suurelle lahjaksi saamalleni lasivadille.  Nyt löytyi ja tänään vati lähti.  Hip hip hei hurraa! Aikansa se otti.  Tuula, tuo oli kamalin koskaan saamani lahja.

Olen nyt kokeillut huuto.netin lisäksi facebook-kierrätyspalstoja ja viimeksi tori.fi-palvelua. Facebook kaupunginosakirppikset ovat upeita.  Siellä on kivoja ostajia ja kauppa käy sutjakkaasti. Myin myös yhdellä Arabia-astioihin erikoistuneella palstalla menestyksekkäästi taas yhden kahvikuppikaluston.  Sekin kauppa meni hienosti.  Tänään opin sen, että tori.fi ei olekaan niin paikallinen kuin kuvittelin.  Myös kauempaa olevat ovat ostavinaan sieltä ja kauhistelevat sitten postikuluja, joiden hintataso ei todellakaan ole myyjän määrättävissä.   Lisäsin ilmoituksiini "Vain nouto" tekstin.

Olen myynyt tämän vuoden puolella neljät kehvikupit.  Jee!  Keittiön kaapeissa ja vitriinissä alkaa olla tilaa, jota missään nimessä en aio täyttää uusilla kupeilla.  Kaksi kalustoa saa vastaisuudessa riittää, yksi arkeen ja yksi vähän fiinimpi.   Ei ole tarvinnut käydä pankkiautomaatilla, kun käteistä on tullut ihan mukavasti myynneistä.   Hirveä hommahan tämä tavarasta eroon elämäntapa on, mutta tavaroita lähtee tästä huushollista hyväksytyllä tavalla lähes päivittäin.  Ilman kirjanpitoani olisin lopettanut myyntipuuhastelut ajat sitten, mutta raha motivoi tässäkin tapauksessa.
Kuvan pienet kahvikupitkin löysivät ostajan.  Menivät parissa päivässä siitä, kun laitoin myynti-ilmoituksen.

Kaapeista löytyy vielä pitkäksi aikaa myytävää, varsinkin kun tytär täydentää myyntivarastoani omilla karsittavilla tavaroillaan.  Luin taannoin mielenkiintoisen jutun perheestä, joka pyrki rajaamaan tavaransa sataan esineeseen.  Intoni sai kolauksen, kun selvisi että kotikirjasto oli heidän mukaansa yksi esine.  Minusta se on 1000+ esinettä.

Mätäjoesta olikin Hesarissa.  Otin itsekin siellä kuvia kuolleina kelluvista kaloista.  Kirjolohet eivät ilmeisesti kestäneet siirtoa kasvatuslammikosta ja säännöllisestä ruokinnasta tummaan jokeen.  Toivottavasti kalojen istuttamisesta onkimistapahtumaa varten luovutaan viimeinkin ja annetaan luonnon kalakantojen uida joessa.  Vaikka joen nimi on Mätäjoki ei sinne tulisi laittaa kaloja mätänemään.

9 kommenttia:

 1. Kyllä nuo sinun tilkkutyösi ovat aivan huumaavan kauniita! Ilolla täältä katselen :-)

  VastaaPoista
 2. Ihania tikkauksia! Valkoista valkoiselle kuulostaa oudolta, mutta on vaan niin upeaa. Tikkatyössä on myös hienot tikkaukset ja koko työ on tyylikäs. Voi kun joskus saisin itsestäni noin ryhdikkään ja sinkoaisin kaiken ylimääräisen myyntiin. Olen vaan ihan liian vetelä siihen. Kiva, että korjasit tuon minun luulon siitä, että ne festariporukat suojelivat pesintää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisella valkoiselle kankaalle tehdyt tikkaukset jäävät latteiksi valokuvissa, vaikka kuvaan sivuvalossa. Tavaroiden myyminen yksittäin on äärettömän hidasta puuhaa, joten turhia kamoja tulee riittämään vielä pitkään.

   Poista
 3. Tuo tikkatyö on upea!!! Olen myös myynyt joitain kamoja facessa ja torissa, yllättävän hyvin käy kauppa. Oma vaivansa siinä on, joten konttikirppikselle on lähtenyt myös isoja lasteja pikkutavaraa lahjoituksena.

  VastaaPoista
 4. Upea tikkatyö. Kaikkea ihmiset osaavatkin. Kiva, ettei ole reissussa rähjääntynyt. Liiasta tavarasta olisi hyvä päästä eroon. Olen jo pari vuotta siivonnut omista kaapeistani ja varastoista ylimääräisiä tavaroita pois.

  VastaaPoista
 5. Ihania tikkaustöitä ja tikkatyö on upea todellakin!
  Olen myös muutaman vuoden jo ajatellut myyväni kaikkea tavaraa pois, mutta vielä on vain jäänyt ajatusasteelle asia:) Ehkä joskus saan itseni liikkeelle tässä asiassa. Näyttääpä kamalalta tuo kelluva kala.

  VastaaPoista
 6. Monella on nyt ompelukoneet huppujen alla ja hiljaiseloa. Niin täälläkin. Tuota huushollin tyhjennystä olen harjoittanut minäkin. Että pitää ihmisen kerätä ympärilleen tavaraa.

  VastaaPoista
 7. Mätäjoessa kellui viime viikonloppunakin vielä jokunen kuollut kala. Jostain luin, että joki olisi melko hapeton ja kalat kuolevat hapen puutteeseen. Kannattaako sinne istuttaa mitään kaloja, jos ne eivät kumminkaan elä. Varsinkin, kun jonkun kalastajan blogista luin, että ongittuja kaloja ei voi kuitenkaan syödä, ne kun maistuvat mudalle.

  VastaaPoista