sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Suomenojan lintualtailla

Ihanaa vappua kaikille. Aurinko paistaa ja on lämmintä.  Kävin tänään Suomenojan lintualtailla kävelyllä.  Linnut näkyvät tähän aikaan vuodesta hyvin, koska ruokokasvit eivät vielä peitä näköalaa. 
Rantakäärme luikereli hauskasti parin metrin päässä alueen eläimistöä esittelevästä taulusta, josta olin juuri lukenut ääneen: rantakäärme.  Se oli pitkä ja kaponen. Keltaiset laikut olivat hyvin huomiotaherättävät.
Mustakurkku-uikku oli kovin sulkeltavaisella tuulella ja vastavaloon.  Nähty kuitenkin.  Lapasorsat ehtivät uida ruovikkoon piiloon, ennen kuin sain kameran kuvauskuntoon.
Punasotkauroksia näkyi paljon ja naaraita vähän.  Onnistuin kuitenkin saamaan yhteiskuvaan tämän punasotkapariskunnan.  Muut naaraat olivat ilmeisesti pesillä.
Punasotkan silmä on aivan punainen.  Sen höyhenpeita on jotenkin sellainen, että terävöitettynäkin linnun kuva näyttää aika epätarkalta.

Ehdin jo todeta, että en tarvitse yhtään kuvaa liejukanoista tai nokikanoista, kun näin tämän liejukanan esittelevän upeita varpaitaan. Liejukana on yleensä aika arka lintu, mutta tämä seisoi tyynenä metrin päässä rantapolusta.

Ompeluksiin en ole koskenutkaan koko viikkoon.  Tai otin sentään liejukanakuvat suunnitteluseinälle. Tarkoituksena olisi tehdä kolmaskin kuva ja koota ne yhdeksi tauluksi.  Kolmanteen tulee poikasten kuvia.

11 kommenttia:

 1. Käärme on kyllä komea mutta kyllä karkuun juoksisin kiljuen, enkä jäisi kuvailemaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olin nähnyt kyltin juuri ennen käärmeen näkemistä, muuten olisi voinut tulla sydämentykytystä.

   Poista
 2. Rantakäärmeet ovat tulleet meidänkin paratiisiin. Vastapäisen Kruunuvuoren rakentamisesta johtuva tärinä ja rauhallinen elintila on ajanut käärmeet uimalla pakosalle. Ihana harvavarvas tuo liejukana on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksesi rantakäärmeet ovat täysin vaarattomia Ja muistathan, että ne ovat rauhoitettuja.

   Poista
 3. Lintukuvasi ovat niin upeita! Tosi mukava katsella ja opiskella.

  VastaaPoista
 4. Vaihtaisin meidän tontin kyyt milloin tahansa rantakäärmeisiin. Onneksi tänä keväänä ei ole vielä sahalaitaselkäisiä luikertelijita näkynyt. Tömistäen mennään, kun tarvitsee poiketa metsän puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyiden kanssa eläminen on varmasti hankalaa, mutta ne pitävät hiiret ja rotat kurissa.

   Poista
 5. Kyllä meitä hellitään oikein kovin nyt. Ja luonto on aivan räjähtänyt eloon. Onneksi meillä ei ole käärmeitä. Tuttava osti ihanan etelärinnetontin ja rakensi unelmatalonsa, hankki muutaman koiran ja nautti, kunnes... Pihassa keväisin useita useita kyitä. Ja niitä ei saanut millään häädettyä. Lopulta myivät talonsa ja muuttivat käärmeettömään paikkaan.

  VastaaPoista