lauantai 13. helmikuuta 2016

Kierrätyksen helppoutta ja vaikeutta

Olen yrittänyt myydä eri palstoilla lahjaksi saamaani kaunista koboltin sinistä lasivatia.  Huonolla menestyksellä.  Jos olet kiinnostunut, niin tule ja vapauta minut siitä. En tarvitse sitä eikä se ole tyyliäni, vaikka väri on ihana.  Vadin halkaisija on 39 cm. Siis aika suuri tilanviejä.  Jos en kohta löydä sille ottajaa taidan kilauttaa, mutta en Haluatko miljonääriksi- olejenkorrella kaverille, vaan vasaralla.
Eilen olin pelkkänä hymynä, kun varttitunnin kuluessa ilmoituksen laittamisesta fb-ryhmiin löytyi ostaja palapeileille, jotka irrotettiin remontin yhteydessä muutama vuosi sitten.  Epäusko, että kukaan niitä haluaisi oli taas omana jarruna niistä eroon pääsemiseen. Vitosen sain 16 peilipalasta.  Raha ei ollut tärkeää, vapautuminen turhasta tavarasta on.

Tyhjensin vierashuoneen sängyn alla olevat pyörälliset säilytyslaatikot ja laitoin ne myyntiin.  Peilien myyminen oli sivujuonne asiassa, mutta säilytyslaatikot eivät ole vielä menneet.  On todella vaikeaa ennustaa, mille löytyy nopeasti ostaja ja mille ei.

Facebook-kirpparit ovat hieno juttu.  Nissä tavara lähtee liikkeelle.  Tavarat menevät kaupaksi joko hyvin sukkelaan tai ei sitten lainkaan.  Olen hyvin ihastunut mahdollisuuteen laittaa sama tavara myyntiin samalla kerralla useampaan kirppariryhmään.  Jokaisella kaupunginosalla näyttää olevan oma ryhmä ja osat ovat vierivieressä.

Meille tulee nuohoojat ensi viikolla.  Tyhjensin liesituulettimen yläpuolella olevan kaapin heitä varten.  Siellä oli paljon tyhjiä jäätelö- ja hillopakkauksia kaiken varalta.  Nyt ne ovat kassissa menossa muovien keräyspisteeseen seuraavalla kauppareissulla. Muovien keräyspiste löytyi Konalasta kauppakeskus Ristikon takaa.

Kaapista löytyi myös vanha kahvinkeitin.  Sekin oli vain kaiken varalta.  Mietin olisiko siitä pois annettavaksi vai vienkö Sortti-asemalle. Keitin siinä etikkavettä ja säiliö kirkastui oleellisesti. Keitin sitten puhdasta vettä huuhdellakseni ja toisen huuhteluveden kohdalla keitin laski vettä alleen.  Sortti-asema on siis sen määränpää. Jokohan ymmärtäisin, että ei kannata liikoja säilytellä ;D

Tilkkutyöt eivät paljon etene, kun siivoilen kaappeja.  Mutta roinasta eroon pääseminen on niin helpottavaa.  Tilkkutyökurssilla en koskaa tutkaile laareja, vaikka muut tekevät sieltä kivoja löytöjä.  Pitäisi taas viedä sinne omista kankaista jotain.  Perikunta ei paljon kiittele, jos joutuu seulomaan rumia kankaita.

Kuvia kuvia kuvia
Hairahduin asentamaan uuden aikasyöpön iPadilleni eli Instagramin.  Kun en oikein muista käyttää Pinterestiäkään, niin ihmettelen mikä minuun meni.  Kuvaan yleensä järjestelmäkamerallani enkä oikein tiedä, mihin käyttäisin Instagramia - laittakaapa vihjeitä tulemaan.

iPadin mukana tuli Applen Photos ohjelma, joka sekin on tyhjän panttina ja kiusallisesti aukeaa aina, kun laitan kameran muistikortin tietokoneeseen.  Kokemuksista Photos-ohjelman käytettävyydestä olisi kiva kuulla. 

Tilkkutyökurssilla oli puhe valokuvien jakamisesta Google + ohjelmassa.  Ilmeisesti silläkin on jokunen käyttäjä, mutta minä en ainakaan ole vielä siihen sotkeutunut tämä blospot riittää jakamisvälineeksi. Jotenkin tuntuu mukavammalta kun kuvani ovat järjestyksessä omalla tietokoneella eivätkä siellä täällä maailmalla. 

15 kommenttia:

 1. Paikalliset Fb- kirppikset ovat hyviä ja käteviä tavarankierrätyspaikkoja, en ole itse kyllä ikinä myynyt mitään, mutta kaverit ovat:)
  Aina ei voi tietää mikä tavara menee ja mikä ei, mutta aina voi yrittää. Pitäisi itsekin tyhjätä kaappeja, kunhan pääsisi alkuun vain:)
  Minullakin on instatili, mutta päivittelen sitä aika harvoin ja yleensä kännynkameralla otetuilla kuvilla. Yleensä käsitöihin- ja luontoon liittyvillä kuvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kivaa kuulla sinunkin käsityksesi instagramista.

   Poista
 2. Meillä oli muinoin miehen opiskelukämpän peruja palapeili. Tosi iso vielä ja siinä oli mustalla jotain kuvioitakin. Eiköhän se jossain varastossa liene vieläkin. En ole koskaan myynyt mitään kirppareilla. Jotenkin on vaikea uskoa, että mitä itte ei missään tapauksessa enää tahdo, olisi jollekkin tarpeellinen. Varsinkaan kun ei omista mitään erityisen arvokasta tai hienoa. Mukavaa viikonloppua ja hyviä kauppoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareilla myytävä tavara on yleensä vähäarvoista. Olen myynyt kirjanpitoni mukaan yli 1000 kirjaa vuosien mittaan netissä kotikirjastostamme. Myyminen on aikaa vievää hommaa, mutta pienistä puroista kertyy ihan mukava rahasumma.

   Poista
 3. Laitan tuon FB-kirppikset listaani, johon kerään FB:hen liittymiseen kannustavia puolia. IG:ssä olen mukana yhdessä tilkkuiluryhmässä, vaikka en juurikaan laita käsityökuvia sinne. Blogi riittää sitä sorttia varten. Kuvaan vain kännykällä, se lienee se alkuperäinen idea. Luontokuvia pääasiassa, mutta joskus myös jotain muutakin. Jotkut pitää ns kuvapäiväkirjaa, keskittyy arkkitehtuuriin, tapahtumiin, lintuihin, luontoon yleensä, kasveihin, kukkiin jne.

  VastaaPoista
 4. Hei, älä kilauta vasaralla, jos ei netin kautta mene, niin kiikuta kierrätyskeskukseen. Me löydettiin sieltä jus pullavati anopin peruja olevien kahvikuppien kaveriksi, ja oltiin ikionnellisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyskeskuksia ei ole meillä päin. Mutta voin viedä sen itsepalvelukirpparille ja sanoa, että kirppari saa tehdä sille mitä lystää.

   Poista
 5. Tavaroista puhdistautumisen vaihe menossa täälläkin. Juuri nyt ei niin aktiivisesti, mutta käynnistymässä taas :-)

  Minä tallennan blogista kuvia kännykkään ja sieltä (silloin kun muistan) instagramiin. Aika muistamista siinä on, mutten suostu ottamaan paineita :-)

  VastaaPoista
 6. Ihana kun laitat tavaraa kiertoon ja huolehdit ne oikeisiin paikkoihin.
  Mä ajattelin, että olen ehkä viimeinen ilman Instaa. Mutta kaipa kaikkea voi kokella ja todeta onko se oma juttu. Tykkään itse Pinterestistä tosi paljon.
  Mukavaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on vietetty eroon tavaroista -viikkoja. Kyllä on mukavaa. Insta on kiva ja nopea tapa jakaa kuvia, niitä kännykällä otettuja.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin on vietetty eroon tavaroista -viikkoja. Kyllä on mukavaa. Insta on kiva ja nopea tapa jakaa kuvia, niitä kännykällä otettuja.

  VastaaPoista
 9. Omien nurkkien tyhjentämisellä on sieluakin siistivä vaikutus! Olen myös niiiiiiin kyllästynyt ylenmääräiseen tavarapaljouteen - olen alkanut haaveilla pienestä kerrostalokolmiosta vähäisin säilytystiloin ja hyvin yksinkertaisin kalustein...
  Yllätyksellistä Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 10. Kiva että sait peilit myytyä ja kyllä uskon että se kulho pian löytää uuden kodin.

  VastaaPoista
 11. On se kummaa tuon tavaran kertyminen. Juuri eilen sain lisää hyllytilaa ompeluhuoneeseeni, mutta mitään ei auttanut. Kierrätys kannattaa.

  VastaaPoista