maanantai 8. helmikuuta 2016

Alleja etsimässä

Lauantaina kävin Hernesaaressa siinä toivossa, että näkisin alleja.  Joku oli raportoinut Tiiraan nähneensä alleja Hernesaaresta. En nähnyt alleja, mutta niemen kärjessä ollut kaukoputkimies sanoi niitä näkyvän lähellä horisonttia, kun nousevat välillä ilmaan.  Kamerani objektiivi ei riittänyt aivan sinne asti.  Yksi kyhmyjoutsen teki ohilennon ja pari harmaalokkia kaarteli kovassa tuulessa. Lintuja on todella vähän helmikuussa.
Pihlajasaaressa ei näyttänyt olevan ketään.Uimakopit värjöttelivät rannalla.  Kuten kuvasta näkyy, oli meri sillä kohden vapaana.  Laivaväylä menee Pihlajasaaren länsipuolelta ja laivaliikenne on vilkasta.  Helsingin merimaisemat ovat aina niin upeaa katseltavaa.  Suomenlinna on näin talvellakin hienon näköinen.
Ursulan rannassa valokuvattiin yhtä morsiusparia.  Kävi sääliksi morsianta, joka oli varsin avonaisessa hörselöpuvussa.  Tuuli riepotteli sulhon frakin hännyksiäkin oikein olan takaa.  Otin pari kuvaa heistä, mutta sitten ajattelin, että ei ole minun asiani julkaista kuvia vieraasta morsiusparista.  Vaikka paikka oli julkinen ja kuvaaminen siksi sallittua, ei ole soveliasta julkaista ihan kaikkea mitä sattuu kuvaamaan.

Seesteinen sää loppuikin lyhyeen. Kun ajelin kotiin päin, alkoi räntäsade ja sitä tuntuu kestävän vielä näin maanantainakin.

Tilkkutyöni edistyy vastoinkäymisestä huolimatta.  Ehkä se valmistuu jossain vaiheessa, mutta nyt se on pitkälti saman toistamista ja tuntuu siltä että olisi hyväksi tehdä jotain muuta välillä.

7 kommenttia:

 1. Kauniita talvisia kuvia. Täällä on suojasää ja todella liukasta.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Ei tässä tarvitse mennä kuin muutama viikko niin jo alkaa kohta lintuja näkemään. Muistin taas,että pitääkin rekisteröityä sinne Tiiraan =D.

  VastaaPoista
 3. Minulla on yhä omat allit, vaikka haluaisin päästä niistä eroon. Hyvät kuvat, mikä objektiivi sinulla onkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alli-juttu ei kuulu käyttämiini vertauksiin. Se tuntuu jotenkin ilkeältä.

   Poista
 4. Minullakin on ihan ikkari-allit, mutta kyllä olisi ihan kiva nähdä eläväkin. Olen pannut merkille että meilläkin on ollut hyvin vähän lintuja tänä vuonna.

  VastaaPoista
 5. Minullakin on yks soma kuva Heidelbergin jäiseltä kadulta morsiamesta joka odotteli kun sulhanen oli hakemassa autoa. Ihan luvan kanssa otettu - vieraasta tytöstä - mutta en silti aio julkaista :)

  VastaaPoista
 6. Tuttuja paikkoja Pihlajasaari ja Suomenlinna. Luonnossa ovat kaukaisia, ainakin pihlis. Luulin, että olet ollut jäällä kuvaamassa

  VastaaPoista