perjantai 1. tammikuuta 2016

Uusi vuosi - Uudet kujeet

Oikein mahtavan ihanaa alkanutta vuotta 2016 kaikille lukijoille.  Ihanaa uutta vuotta myös niille "muutamalle" henkilölle, jotka eivät seuraa blogiani.

Joulun alla pysähdyimme Turun moottoritiellä piipahtaaksemme huoltamon kyljessä olevassa kirjakaupassa.  Kivoja kirjoja olisi löytynyt, mutta kotona olevan suuren kirjamäärän keventämistarve piti ostoaikeet kurissa.  (Myin hyllystäni vain 95 kirjaa päättyneen vuoden aikana.  Lisäksi vähensin joitakin todella epätoivoisia tapauksia paperinkeräykseen.)  Poikkesimme viereiseen Orthexin myymälään ja sieltä tarttui mukaan näppäräksi uskomani ompelurasia.
Uskon ja toivon löytäväni tilkkutyökursseilla ompelutarvikkeeni helpommin tuosta rasiasta kuin pussukan pohjalta.  Rasiassa on sisällä osastoitu kaukalo ompelutarvikkeille ja sen alakertaan mahtunee ainakin muutama fat quarteri.  Lisäksi ostin tuiki tarpeellisen tavallisen ämpärin siivousta varten.  Ostimme myös aivan ihania patonkeja ja kanelipullia seuraavasta myymälästä, jossa oli leipomon paistopiste.  Mukava pysähdys harmaassa säässä.

Uutta kokeilemaan
Joulun pyhinä pohdiskelin, että en ole viime aikoina kokeillut mitään uusia tilkkutyötekniikoita.  Nyt täytyy ryhdistäytyä ja vihdoin tehdä ainakin yksi koetyö Caryl Bryer Fallertin applipiecing tekniikalla. Tarvittavaa freezer paperia ostin Tilkkutarhasta sitä varten jo vuosi sitten syksyllä.  Eilen hankin tärkkiä.
Varmuuden vuoksi ostin - taas kerran - kahta eri tärkkiä.  Ei ihme, että tavaraa kertyy nurkkiin, kun jatkuvasta ylivarustelusta en pääse eroon. 
Tekniikasta minulla on oppimateriaalina vain yksi lyhyt katkelma The Quilt Show:n jaksossa no 1308 (maksullinen), mutta uskon saaneeni idean selville.  Nyt pitää tehdä kiva piirros työtä varten.

Tietotekniikkan ihmeitä
Syksystä saakka olen ihmetellyt, miksi en näe osaa kaapelitelevision kanavista.  Operaattorilta sain listan kanavista, jotka pitäisi näkyä maksamillani palveluilla.  Ostin heidän käskystään uuden TV-kortinkin, mutta tilanne ei muuttunut.  Minun käskettiin pitää televisiota päällä ympäri vuorokauden, jotta HD-kanavien kanava-avaimet päivittyvät. Luovutin, mutta ajauduin taas pohtimaan asiaa toisen palvelun yhteydessä.  Eilen vihdoin sattui operaattorin asiakaspalvelussa kohdalle ihminen, joka ymmärsi asian:

Operaattorilla on kahdenlaisia S-kanavapaketteja ja niillä näkee  eri sisällön.  Minun tilaukseni koski vanhaa vuoden 2008 versiota, johon kuului hivenen erilainen kanavavalikoima kuin nykyisin myytävään.  Kun uuden version kuukausihinta on vielä 2 euroa halvempi kuin vanhan, niin vaihdoin uudempaan kanavapakettiin ja asensin television kanavat ja ohjelmaoppaan uusiksi. Nyt rokkaa eikä tarvitse tällä havaa ihmetellä.

TV-kortin kuukausiveloitus tuplaantui tuoreimmassa laskussa.  Syyksi selvisi "tuotteiden yhtenäistäminen" eli hinta nostettiin samaksi kuin DNA TV:n.  No, käväsiin myymälässä  ja hankin tuon tuotteen, jotta voin liikkeellä ollessani katsoa televisiota iPadillani.   Sovelluksen asennus sujui helposti, mutta käyttäjätunnuksen kanssa oli ongelmia.   Siitäkin selvittiin. Hämmästyksekseni  suuresti mainostetun palvelun avulla voi nähdä vain YLEn televisiokanavat.  Edellä mainitun S-kanavapaketin kanavia en voi nähdä edes erillisestä maksusta, myöskään MTV3:n, Nelosen tai Foxin kanavia ei voi katsella.  Jotain muita ulkomaisia kanavapaketteja voi tilata suuresta kuukausimaksusta.

Samalla käynnillä vaihdoin laajakaistaliittymän tuplaliittymään eli iPadiin tuli rajaton laajakaista kylkiäisena ja 100 megaisen laajakaistan hinta laski toistakymmentä euroa.  Koska sain iPadin liittymän kylkiäisenä saatoin luopua toisen operaattorin maksullisesta liittymästä.

Kerrostaloasujan kannattaa siis verrata netti- ja TV-liittymiensä tilanne operaattorin tällä hetkellä tarjoamaan ja päivittää sopimukset.  Vanha asiakas näköjään maksaa noilla markkinoilla reilusti enemmän kuin uusi.  Sähkön kilpailuttamisella ei pääse lähellekään samoja säästöjä ellei asu sähkölämmitteisessä talossa. 

Tänään yrittäessäni siirtää kuvia kamerasta ei Adobe Bridge löytänyt kameraa, vaikka olin siirtänyt sen avulla kuvia kyseisestä lainakamerasta joulun alla ja Macin Photos löysi kameran kuvat..  Kortti tietokoneeseen ja kuvat siirtyivä

Kun juuri sain televisiota koskevat ongelmat selvitetyksi, niin pitääkin alkaa ihmetellä miksi kuvien siirto kamerasta tietokoneelle ei onnistu vanhalla rutiinilla.

Taidan tästä mennä leikkaamaan lisää paloja keskeneräistä New York Beauty tilkkutyötäni varten.

t. Milja10 kommenttia:

 1. Idearikasta uutta vuotta sinulle myös. ja ideoitahan sinulla näyttää riittävän.

  VastaaPoista
 2. Juu, parempi leikkailla kankaita, niiden kanssa onnistut aina. Meillä ei ole yhtään maksullista kanavaa, kun en jaksaisi mitään katsoa. Varustelut näyttää päteviltä. Tuommoinen muovilaatikko ehkä olisikin kätevä. Oikein hyvää alkanutt vuotta sinullekin Milja.

  VastaaPoista
 3. Kyllä noiden laitteiden kanssa saa aina pähkäillä, toisinaa toimii ja toisinaan ei:) Itse ihmettelin tänään kameran kortin ilmoitusta "kortin tila ei riitä" juuri, kun olin tyhjännyt kortin, mutta asia selvisi, kun olin tarpeeksi sinnikäs ja sain kortin toimimaan:) Pätevän näköinen ompelulaatikko itselläni on samanlainen:D
  Mukavaa ja antoisaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos menneen vuoden posteista, nikseistä ja ideoita. Onnellista ja idearikasta alkanutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kiitos blogistasi ja hyvää uutta ompeluvuotta! Kyllä kankaiden silppuaminen aina kaapeliohjelmat voittaa, t. nimimerkillä "happamia... antennitaloudessa ilman lisäkanavia" :)

  VastaaPoista
 6. Samanlaista muovilaatikkoa katselin mutta kerrankin pääsin ohi ompeluun liittyvistä houkutuksista:)

  VastaaPoista
 7. Näin tuollaisen laatikon ekan kerran ompelevalla ompelukonekauppiaallani ja luulin, että hän on itse vetäissyt tussilla kuviot kanteen. Sitten törmäsin samanlaiseen Claes Ohlssonilla, ja pakkohan se oli ostaa. Tärkkikokeilujasi mielenkiinnolla seuraan...

  VastaaPoista
 8. Hyvää uutta vuotta sinullekkin :) Samoin, tärkkikokeilut kiinnostaa!

  VastaaPoista
 9. Hyvää alkanutta vuotta myös. Tämä pähkäily näitten ohjelmien kanssa on meikäläiselle kammotusta. Ostin uuden koneen ja vanhasta en saa millään mm. suosikkeja siirrettyä, joten taidan siirtyä kissan tekoon! Käsin.

  VastaaPoista