tiistai 26. tammikuuta 2016

Hitaanlaista edistymistä

Vaikka mielestäni teen joka päivä jotain tilkkuiluun liittyvää, niin todelliset tuotokset ovat varsin vähäisiä.  Nyt sain kuitenkin jotain raportoimisen arvoista.  8-sakaraisia New York Beauty blokkeja on nyt täydellisenä 36 kpl. Ulkokaaripalojen ompeleminen on melko nopeaa ja paljon mukavampaa kuin sisäkaarien vääntäminen.
Ikkunan valo ei mitenkään riittänyt valaistukseksi. Salamalla koko homma latistui, joten ei auttanut kuin kuvata kattolampun kellertävässä valossa.

En ole vielä yhdistänyt paloja, sillä niitä tarvitaan paljon lisää.  Tavoitteena on tehdä peitto 120 cm leveää sänkyä varten.  Meneeköhän sen tekemiseen vuosia, vai saisinko jotenkin lisätyksi tehoja.

Leikkasin ulkokaaria varten satiinilakanan kokonaan.  Kaaripaloista tulee paljon silppua, mutta pidän tärkeämpänä hyvän lopputuloksen aikaansaamista kuin kankaan pihtaamista.  Leikkaan siis ensin suorakaiteen mukaiset kaksi palaa kaarta varten ja silitän kaavat kiinni ja sitten muotoilen kaavojen mukaisiksi.  Ompelen kaareksi ja kiinnitän sakarakaareen.

Yhden blokin valmis mitta on noin 21 cm x 21 cm.   Tarvitsen siis vielä kymmeniä blokkeja lisää.  Lösin kaapista tähän värimaailmaan sopivia kankaita lisäämään eloa, mutta valkoista satiinia täytynee hankkia lisää.

Mietin myös, mikä olisi sopiva lisuke tähän.  Antaisiko iso kompassikuvio lisää potkua, vai olisiko joku kiva boordiratkaisu se oikea tapa jatkaa peittoa.  Ensin täytyy kuitenkin tehdä vähintään 4 blokkiriviä lisää.

Kierrätystä
Olen jo vuosia pitänyt videokasettinauhojen käyttämistä käsityömateriaalina varsin epäilyttävänä niiden sisältämien metallihiukkasten takia. Eilen sitten huomasin Kemikaalitutkan artikkelin "VHS-kasetti on vaarallinen askartelumateriaali" .  Sain oppia, että myös muovi, josta nauha on tehty saattaa sisältää ainesosia, jotka eivät sovi ihokosketukseen.  Myrkkyjen vaikutukset ovat hitaita ja etenkin lapsia pitää suojella niiltä. 

13 kommenttia:

 1. Hitaasti hyvä tulee. Onneksi sinulla ei ole mihinkään kiire. Ja hätätapauksessa voit hankkia kapeamman sängyn.

  VastaaPoista
 2. Tuo ei ole mikään pikamalli, ei ihme jos kestääkin! Joku sopiva boordimalli voisi tosiaan olla kiva lisuke! Nyt jo näkee, että hieno tulee :)

  VastaaPoista
 3. Kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä tuossa vaaditaan taitavuuden lisäksi. Ihana katsella ja lukea, sillä minusta ei olisi tuohon mitenkään :-)

  VastaaPoista
 4. Kaunista.
  Tuo videokasettien uusiokäyttö mietityttä... Meillä on kerhola niitä ja ajateltiin käyttää niitä kangaspuissa kudottuna. nyt mietityttää...

  VastaaPoista
 5. Huh, on sinulla siinä työmaa, mutta jo paremmalla puolella eikö? Olen samaa mieltä Saijan kanssa että joku sopiva boordi olisi hyvä, kompassikuvio saattaa viedä huomion noista hienoista Beauty-blokeista!

  VastaaPoista
 6. Ei ole ihme että hitaasti valmistuu kun tuo on niin monimutkainen malli. Mutta aivan ihana siitä tulee ja on tosiaan vaivan arvoinen. Samaa mieltä videokaseteista, epäilin alusta asti niiden käyttöä.

  VastaaPoista
 7. Huh, noissa blokeissa on kyllä töitä, joten työn valmistuminen on hidasta. Kauniita! Olen samoilla linjoilla, että jokin kaunis boordi sopisi blokkien seuraksi:)

  VastaaPoista
 8. Tuo malli ei ole mikään pikablokki ja sen vuoksi onkin kaunis ja näyttävä. Karsivällisyytesi ja sinnikkyytesi saa palkkioksi upean peiton.

  VastaaPoista
 9. Näissä blokeissa kyllä huolellinen työ palkitaan! Upea peitto tulossa!
  Huh, onneksi en ole ikinä ajatellutkaan tehdä kasettinauhoista - itsesuojeluvaisto on pelannut vaikka en ole asiaa sen syvällisemmin ajatellut.

  VastaaPoista
 10. Kaunis työ tulossa. Tästä saa jo todella hyvän kuvan. Näkee mallista jo, että ompelu vie varmasti aikaa.
  Hissukseen vaan ja lopputulos kiittää.

  VastaaPoista
 11. Voi mahoton miten kaunis peitto sulla on työn alla. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos tulisit vasta vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
 12. Hienon näköistä noin kokonaisuutena. Jo yhdessä blokissa kova työ, näin sen kursseilla. Ahkeruus palkitaan, kun työ on valmis.
  Minullakin on kasettilaatikoita jemmassa, onneksi en ole saanut aikaiseksi niistä mitään askartelua. Nyt joutavatkin energiajakeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajanvietehän tilkkupeiton teko on, Tämä ei ole mikään pikatekniikka ja siksi oikein hyvä.

   Poista