perjantai 18. joulukuuta 2015

Blogiarpajaisten voittajat

ovat SatunnainenPaula ja Tilkkureppu. Onneksi olkoon voittajille.  Laitan heille tiedon myös heidän blogeihinsa. 

Kiitokset kaikille kommentoijille mahtavista kannustavista sanoistanne.  Ihanaa tässä bloginpidossa on palautteen saaminen.  Kun kirjoitan Tilkkulehteen saan vain Eijalta palautteen jutuistani.  Sama ongelma on tietysti muillakin harrastajakirjoittajilla. 

Uusien juttujen tekeminen tulee koko ajan haasteellisemmaksi. Tuntuu, että olen jo moneen kertaan esitellyt osaamisrepertuaarini.  Isot tilkkutyöt valmistuvat kovin hitaasti ja näyttävät pitkään siltä, ettei mitään edistystä ole tapahtunut. 

Mutta jatkan ja toivon, että lukijat saavat iloa ja ideoita jutuistani.

Lihaliemi kiehuu
Meillä on pitkä lihaliemi + lihapiirakkaperinne jouluna.  Ensin keitetään liemi ja sitten jauhetaan liha ja leivotaan siitä levypiirakkaa.  Maistuu kaikille.  Yleensä ostan kokonaisen naudan potkan, mutta nyt läheisen K-kaupan uusi ja erinomainen lihamestari tarjoutui halkaisemaan potkan ensin pituussuuntaan ja tekemään siitä viipaleita.  Puolikas potka riittää erinomaisesti.  Nyt tarvitaan vain yksi 10 litran kattila keittämiseen eikä pakastettavaa jauhelihaakaan tulle ylenmäärin.

Siivousta
Tällä kertaa otin syväsiivouksen kohteeksi koetilkut ja keskeneräiset työt.  Katsomatta sen tarkemmin heitin ison nivaskan joskus tehtyjä koetilkkuja roskiin.  Monillta muilta sujuu koetilkkujen vääntäminen pussukoiksi.  Minä en vaan pysty tekemään mitään sellaisesta, joka näyttää menneen väärille urille alunalkain.  Järjestelin myös kangashyllyjäni.  Miten ihmeessä ne aina menevät epäjärjestykseen?  

Toisesta kaapista sai joukko varastoituna olleita tauluja kyytiä.  Myin niitä kannapois hinnalla paikallisella fb-kirpparilla.   Vielä jäi kaappiin monta lahjaksi saatua taulua.

Näin joulun alla kannattaisi tietysti keskittyä siivoamaan ennen kaikkea näkyviä paikkoja eikä kaappien sisältöä.  Kuitenkin tuli hyvä mieli, kun pääsin eroon aivan  liian pitkään säilytetyistä tarpeettomiksi käyneistä kamoista.  Luulitko, että kaapit on nyt perattu? Ehei, vielä on syytä tehdä monen monta karsintakierrosta, jotta jälkelle jää vain se mitä oikeasti tarvitaan. 

6 kommenttia:

 1. Onnittelut voittajille!
  Levypiirakka on todella hyvää. Sinä valmistat vielä huolella kaiken. Nam.
  Kaappien siivouskin on tärkeää. Olen vienyt omia koetilkkujani joskus Malmin tilkkulaariin. Sieltä ne kummasti häviää. Hyvä jos joku pystyy hyödyntämään niitä jotenkin. Toivottomat toki pois suoraan.

  VastaaPoista
 2. Wautsi, ja Kiitos arpavoitosta ja laitan sinulle tulemaan sähköpostia.

  VastaaPoista
 3. Minulle tulee sisälle semmoinen puhdas olo, kun olen siivonnut jonkun kaapin kunnolla. Kangaskaapit on ehkä tavanomaista sotkeutuvampaa sorttia. Hieman pöyhäsen saadakseni yhden kankaan ja jo on koko hylly sekaisin. Minusta on kiva istua ja viikkailla niitä kankaita. Voisin alkaa semmoiseksi kankaiden järjestäjäksi. Jos jollain on sotkua kaapissa minä tulisin järkkäämään kankaat kauniisiin pinoihin. Onnellisia ne, jotka voittivat tyylikkäät lasinalustat. Ja se levypiirakka on hieman tuntematon juttu, mutta varmasti herkullista.

  VastaaPoista
 4. Oikein perusteellisesti tehtyä lihapiirakkaa kun liemetkin itse valmistat! Varmasti hyvää. Voisin varata Marlen ensimmäisenä meille kankaiden järjestelijäksi!

  VastaaPoista
 5. Se on maailman parasta lihapiirakkaa ja lihalientä, joita äiti ja isän äiti jo tekivät. Namnam!!!

  VastaaPoista
 6. Olipa mielenkiintoinen tämä lihapiirakkajuttu. Ihan uutta! Tätyy tutustua aiheeseen.

  VastaaPoista