perjantai 13. marraskuuta 2015

Tikkauksia uunikintaisiin

Systeri pyysi minua tikkaamaan uunikintaisiin jotain kivaa.  Hän löysi netistä kinnasmallin, jossa peukalo on normaalilla paikalla.  Jotta hänen ei tarvitsisi mennä kangaskauppaan päätimme ottaa kankaan ja vanun varastoistani.
Värin piti olla musta tai harmaa, jotta sopisi heidän keittiöönsä.  Marimekon  jokapoikakangas täytti värivaatimuksen.  Kangas on hyvin vanhaa, mutta käyttämätöntä. Välissä on bambuvanua kaksinkertaisena.  Toivottavasti bambuvanun lämmöneristyskyky on hyvä.   Kokeilin tikatun hanska-aihion taipuisuutta ja se tuntui hyvältä.

Rakentelin kerrokset ja tikkasin neljään kerrospalaan höyhenkuviot.
Huis, yhdessä hurahduksessa hanskat oli tikattu, ennenkuin ehdin kunnolla päästä vauhtiin.   Kuten kuvasta näkyy, on hanska vain piirretty kankaalle, eikä leikattu muotoonsa.  Siihen on kaksi syytä: 1) tikkauksesta tulee parempi, kun työn reunoilla on reilusti materiaalia, mistä ottaa kiinni 2) hanskan kokoon voi  tehdä vielä hienosäätöä, jos osoittautuu että pitäisi olla hivenen suurempi.  Näitä tikattuja paloja on siis neljä, mutta yhteiskuvasta ei saanut mitään selvää.  Sisar saa sitten hoitaa hanskojen viimeistelytyöt. 

Käpytikka
Aurinko pilkisti puolenpäivän jälkeen ja houkutteli minut Otaniemeen lintutornille.  Tornissa ei ollut muita lintujen kiikaroijia.  Vesilintuja oli hyvin vähän ja nekin kaukana.  Harmaahaikaratkin olivat poistuneet jonnekin muualle.  Olikohan tavallista korkeammallalla oleva vesi niiden kannalta jotenkin hankala.
Korvaukseksi  yksi käpytikka lehahteli puusta toiseen kävelytien varrella.
Klikkaa kuva suuremmaksi, niin näkyy paremmin.
Tikalla oli rengastusmerkki jalassaan.
Tikka liikkui todella nopeasti ja jokaisessa kuvassa on joku risu sen edessä.  Siinä on todella hieno väritys.

6 kommenttia:

 1. Olipa tikkoja kerrakseen, tikkausta ja lintujen muodossa =D. Ai Otaniemessä on kanssa lintutorni, no hitsit, empä tiennyt! Pitää ottaa selvää missä siellä. Asun melko lähellä =D. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hyvä paikka kauniille tikkaukselle!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tikkaus sopii myös uunikintaisiin, tulee varmasti hienot!

  VastaaPoista
 4. Jos minä saisin aikaan tuollaiset höyhentikkaukset, ei niitä mihinkään uunikintaisiin käytettäisi! Upeat kuvat tikasta.

  VastaaPoista
 5. Onpa kiva idea nämä kintaat. Tuotahan pitää kokeilla nyt, kun ompeluhimo on taas iskenyt pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
 6. Kaunis kuvio kintaan tikkauksessa.
  Kivasti tikkaa myös tikka.

  VastaaPoista