perjantai 6. marraskuuta 2015

Rytmihäiriö

Neulon silloin tällöin villasukkia. Parit valmistuu vuodessa, mutta jo muutaman vuoden on vaivannut rytmihäiriö.  Kun saan yhden parin valmiiksi aloitan seuraavaa ja työ jää lepäämään kuukausiksi.  Niinpä nytkin valmistuneet punaiset villasukat aloitin viime keväänä ja ensimmäinen sukka ehti olla valmiina jonkun kuukauden, kunnes sille valmistui pari.
Täysin yksiväriset sukat ovat aika tylsät. Olisivat varmaan valmistuneet nopeammin, jos olisi jotain vaihtelua.  Jotta rytmihäiriöstä ei päästäisi, tulin tietenkin aloittaneeksi seuraavan sukkaparin neulomisen.  Ensimmäisestä sukasta on jo kantapääkin valmis.  Varresta tein raidallisen ja se eteni tehokkaasti.  Saas nähdä, milloin voin esitellä ne. 

Tilkkutyönäyttelyssä Vantaalla
Kävin tilkkuilevan kaverin kanssa katsomassa Vantaan tilkkukillan tilkkutyönäyttelyä Korson Lumossa.  Kivoja töitä. Erityisesti tykästyimme kuvan työhö.  Siinä oli käytetty todella hauskasti pohjakankaan kuviota hyväksi. Työn 12 ruutua kuvaavat 12 kuukautta.
Sitten tietenkin kävi vanhanaikaisesti, eli otin kuvan, mutta en voinut ottaa kuvaa työn nimilapusta. koska töiden ja tekijöiden nimet olivat vain luettelossa. Samalla vaivalla olisi laittanut töihin nimet sisältävän lapun, kuin numerolapun ja teki listan.  Tietojen sijainti työn vierellä on iso palvelus katsojille.  Olen aina nähnyt sen vaivan, kun olen ollut järjestämässä näyttelyä.  Isoista töistä sentään löytyi jotain tietoja, mutta vitriineissä olevat työt olivat täysin anonyymejä.  Aivan pöhköä, sanon minä.  Pienistäkin töistä kuuluu kunnia tekijöille. Nimien salaaminen ei nosta tippaakaan suomalaisten tilkkutöiden arvostusta - päinvastoin. 

Haaste
Sain haasteen erittäin suuresti arvostamani "Haaveena hyvä kuva" blogin Katinkalta.  Tuollaiset haasteet eivät oikein sovi minulle ja joudun toteamaan jättäväni kysymyksiin vastaamisen ja edelleen haastamisen väliin.  Ehkä missaan yhden arvokkaan osan sosiaalisen median toiminnasta, mutta vastauksia ei vain synny enkä halua teettää ilmaista työtä kenelläkään.

5 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään kovasti kutoa sukkia ja niitä syntyy aina kun vain katselen telkkaria. Ja haasteeseen ei ole pakko vastata =). Väkisin ei tule hyvää jälkeä aikaiseksi, ei kirjoittaessa eikä käsitöissä =D. Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Minulla on ollut sukat kesken kai vuoden tai kaksi. Ne on tylsät ja synkät. Punaiset olisi piristävämmät. Minäkin pidin noista talotöistä. Kuten sanoit, nimilaput olisi olleet kivat.

  VastaaPoista
 3. Eihän se haittaa vaikka sukkia valmistuis hitaamminkin, eihän? Talotyö näyttää tosi hauskalta ja mielenkiintoiselta. Liputetaan nimilappujen puolesta.

  VastaaPoista
 4. Minä tykkään yksivärisistä sukista. Tuo punainen on ainakin kaunis väri. Tuo näyttely pitää käydä katsomassa ennen kuin se loppuu!

  VastaaPoista
 5. Punaiset sukat aina niin iloiset!
  Kiva talotyö.

  VastaaPoista