maanantai 10. elokuuta 2015

Mikä voisi mennä pieleen?

Täynnä itseluottamusta ja satavarmana, että NYB8-blokin valkoisen kankaan vaihtaminen suosikkikankaaseeni eli ohueen valkoiseen puuvillasatiiniin ja ompelulangan vaihtaminen ohueen no 60 polyesterilankaan ja neulan vaihtaminen ohueksi no 70 neulaksi tuottaisi saumanvarat, jotka eivät pömpöttäisi.

Joo - eivät saumanvarat nyt pömpötäkään, mutta muuten sain aikaan fiaskon.
Irrottaessani paperia sakarakaaren taustalta irtosi ompelulankakin.  Kohtaa ei voi ommella uudelleen, päälle ommeltu sauma estää sen.  No, mikä on pahinta, mitä tässä hommassa voi sattua - sehän on tietysti se, että blokki epäonnistuu tavalla tai toisella.  Ei henkilövahinkoja eikä suuren suuria omaisuusvahinkojakaan.   Tuohon blokkiin olin leikannut valkoiset palat muista projekteista jääneistä tilkuista.  Suosikkikankaani pienetkin palat olen säilönyt minigrip-pussiin ja toistaiseksi on mistä ottaa tarvitsematta leikata metritavarasta.

Tästä seuraa nyt pieni viivytys, mutta enhän saa yleensäkään mitään kovin nopeasti valmiiksi.  Vähän naurattaa, kun olin niin varma onnistumisestani.

Nyt haaveilen Aurifilin no 50 puuvillalangasta ompeluun.  Kokeilen myös josko  onnistuisin freezer paperisella kaavalla ommellen taitoksen vierestä, enkä paperin läpi viivaa pitkin.  Tulostan mallin erimerkkiselle freezer paperille kuin Iloisen peiton tekemiseen kokeilemani, joka irtoili työstä ompelun aikana.

Olenko maininnut, että leikkaan sakaroiden kankaat sopivan kokoisiksi tilkuiksi? Se helpottaa ompelemista eikä ole vaarana, että tilkku osoittautuisi alimittaiseksi.

Keskittymällä nyt sakaroiden tekoon voin lykätä päätöstä L-kaarien leveydestä tuonnemmaksi.  Blokin uloin kaari ommellaan kahdesta ällää muistuttavasta tilkusta.  Sakarakaaren ja ulkokaaren mittojen suhde vaikuttaa tietysti kokonaisvaikutelmaan.

Millaiset L-kaaret ja keskipalat
Koska kamera oli valmiina, kokeilin samalla, millaisen vaikutelman tuovat valkoiset ja millaisen värilliset kaaripalat.
Beiget ulkokaaret eivät taida olla tätä peittoa varten. Valkoinen sopii sisustukseen paremmin.


Keskipalat voisivat varmaan olla saman värisiä kuin sakarat, mutta vielä ei ollut oikea aika leikata niitä. 

Kangasvaihtoehtoja
Kaivoin kaapista kaikki (tai ainakin luulen niin) tähän värimaailmaan vähänkin sopivat kankaat ja pesin ne. En koskaan pese turhan takia kankaitani.  Kiersin kankaat viivottimen ympärille ja taitoin siisteiksi pinoiksi.  Koska tässä tekniikassa kankaan tulee olla vastasilitetty, silitän kankaat sitä mukaa, kun leikkaan niistä kaitaleita.  Hyvälaatuisista kankaista pesurypyt siliävät mukavasti viivottimelle kiertäessä.
Näillä kankailla olisi tarkoitus lähteä liikkeelle.   Ensin kuitenkin työhön pääsevät valkoinen satiini ja keskimmäisen pinon kankaat.  Työn edetessä voin sitten lisätä muita, jos työ näyttää niitä kaipaavan.
Nämä saivat nyt palata takaisin kaappin kätköihin odottamaan jotain toista projektia.

4 kommenttia:

 1. Valkoinen käy paremmin minunkin mielestäni ulkokaariin, kuvan perusteella. Hienoja sakaroita!

  VastaaPoista
 2. On siinä haastetta. Silloin on vielä hyvä vaihe kun itseä naurattaa, vaikka menee pieleen.
  Sinulla on kivoja kankaita, jotka odottaa tekoa.

  VastaaPoista
 3. No aina ei mene hommat ihan putkeen... Kangasvalikoima on kyllä kaunis!

  VastaaPoista
 4. Kyllä onkin haastetta tässä. Mutta kaunista.

  VastaaPoista