torstai 6. elokuuta 2015

Haasteita ja haasteita

Pidän nykyään haastavista tilkkutöistä kuten NYB-blokkien ompelusta paperiompeluna, vapaasta konetikkauksesta ja vapaasta konekirjonnasta.  Niissä on haastetta riittävästi.  Yrittäessäni kesällä 2012 tehdä ensimmäisenä paperiompelutyönäni omasta variksen valokuvasta paperiompelumallin, osoittautui haaste liian vaikeaksi.
Tänään tämä paperiompeluhaaste osoitti mieltään minulle.  Materiaalivalintoihini täytyy tehdä muutos.  Valkoisen kankaan tulee olla ohuemmasta langasta kudottua ja ompelulangan tulee olla ohuempaa ja neulankin tulee olla mieluummin no 70 kuin 90.  Noin tiheässä olevat sakarat eivät onnistu liian paksuilla materiaaleilla.

Periaatteessa homma on ihan yksinkertaista.  Eihän 10 cm pätkän ompeleminen viivaa pitkin voi olla haastavaa.  Kun kangas on kaksinkertainen ja sakaroiden päissä kolminkertainen, tulee vaikeusastetta saada kärjistä terävät.

Arvatkaapas, mistä sain väri-inspiraation tähän blokkikokeiluun.
No, eilen lintutornilla käydessäni kuului taivaalta ensin todella kovaa töötötystä ja sitten pienempi laulujoutsen laskeutui ja toinen tuli esille kaislikon suojasta.  Valkoista, keltaista ja terävä nokka.  Siitäpä mallia kerrakseen.  Nämä joutsenet asustelevat Laajalahdella Espoon puolella, siis melkein Helsingissä.

Blogihaasteita 
on tänään tullut kaksin kappalein.  Kohtelen niitä tasavertaisesti aiempien haasteiden kanssa.  En jatka, enkä vastaa kysymyksiin.  Mielelläni kuitenkin haastaisin noiden haasteiden alkuperäiset kehittäjät haastatteluun.  Haluaisin niin kovasti tietää, mikä on motivoinut tekemään tuollaisia juttuja.  Pyydän, että minulle ei enää ketjukirjemäisiä haasteita lähetettäisi.  IT-ammattilaisena pidä niitä vain tietoturvarasitteina/uhkina ja ketjukirjekiintiöni tuli täyteen jo lukioiässä.  

3 kommenttia:

  1. Välillä on kiva tehdä haastavia töitä, missä saa käyttää päätään. Välillä kiva nollata päätä ja tehdä ihan simppeliä, onneksi on valinnanvaraa. Kivan näkönen uusi projektisi.

    VastaaPoista
  2. Totta, että haasteita pitää olla. Yksitoikkoiset mekaaniset ompelut puuduttaa. Olen samaa mieltä ja yritän keksiä omiini aina jonkun jujun. Mielenkiintoinen blokki tuo on.

    VastaaPoista
  3. Välillä pitää tehdä jotain itseään haastaen, silloin pysyy into ja rakkaus tekemiseen! Hieno uusi työ tulossa:)

    VastaaPoista