tiistai 21. heinäkuuta 2015

Tikkasin taas

Tikkasin NYB-paperiompelutyöni ja nyt se odottaa reunakaitaletta, ripustuskujaa ja nimilappua - eli pakolliset mutta  vähiten luovat työvaiheet ovat edessä.

Tikkasin ensin ojaan saumoja pitkin ja sitten lisäsin vapaamuotoisia höyheniä L-kaariin.  Alla lähikuva neljän blokin tikkauksista.
Mietin vielä, lisäisinko jotain tikkauksia, mutta taidan jättää tähän.  Jostain syystä työ ei liu'u koneessa kivasti edes Surpreme slider-alustan päällä ja tikkauslankakin tuntuu pistävän hanttiin.  Olen niin tottunut käyttämään liukasta puuvillasatiinia taustakankaana, että vähän karheampi puuvillakangas tuntuu hankalalta.

Koska työssä on valtavasti eri värejä, mietin tikkaamista värittömällä siimalla (monofilament). Hylkäsin ajatuksen ja otin ensimmäistä kertaa käyttöön Libby Lehmanin ohuen no 60 Bottom Line langan harmaana. Se uppoaa hienosti saumoihin, siis silloin kun olen onnistunut ompelemaan ihan saumaa pitkin :D mutta tuntuma on yhtä kelju kuin siimalla ommellessa.  Ikäänkuin lanka venyisi.  Samaa lankaa oli sekä ylä- että alalankana.  Ohut lanka on sikäli kiva alalankana, että puolaa ei tarvitse täyttää usein.  Neulana oli taas Top Stich no 90/14 titaanisena.

Vanuksi valitsin villavanun, koska sitä oli kaapissa riittävän kokoinen pala.  Olisin muuten kallistunut puuvillavanun puoleen, mutta sitä oli liian pieni pala eivätkä vanukauppiaani olleet näin heinäkuussa paikalla.
Olen oikein tyytyväinen työn iloiseen väritykseen.  Vaikka silppua syntyi paljon, ei näin pienen 120 cm x 120 cm työn tekeminen juurikaan vapauttanut tilaa kangaskaapissani.  Taustan kokosin kahdesta palasta ja niitä kankaita ei onneksi jäänyt kuin ripustuskujaan tarvittava määrä.  Itse työssä sain käytetyksi monta kangasta loppuun.

Tämä paperiompelutyö antoi rutiinin sekä sakarien ompeluun että kaarien ompeluun, ompelinhan 40 -1 blokkia.  Kolme blokkia hylkäsin. Yksi oli vääränlaisista kankaista, toisesta löytyi kankaasta virhe, kun silitin sitä, kolmannen tein samanlaiseksi kuin kakkosen, mutta en sittenkään tykännyt kangasvalinnoistani.  Nyt olen valmis halutessani suunnittelemaan omia NYB-blokkeja.

Tikataan taas
Milja

12 kommenttia:

 1. Kiva tästä tuli! Muavaa katseltavaa silmälle:)

  VastaaPoista
 2. Tuli todella upeat tikkaukset ja koko peitto!

  VastaaPoista
 3. Kaiken kaikkiaan aivan upea työ!

  VastaaPoista
 4. On kyllä niin kaunis työ. Ihanat värit ja hienot tikkaukset. Voiko mallista tehdä vaikka sabluunat pahville.

  VastaaPoista
 5. Huikea! Mahtuisiko tämä autoosi lokakuussa, olisi hienoa nähdä tämä ihan livenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele kysyi samaa. Toki mahtuu. Olisi kunnia esitellä tätä muillekin tikkaajille.

   Poista
 6. Tosi kaunis siitä tuli! Tikkaukset on taas niin hienot :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja ihanan värikäs. Upeat tikkaukset.

  VastaaPoista
 8. Vapaan tikkauksen mainontaa parhaimmillaan - olisi tosiaan mukava nähdä tämä lokakuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon tämän mukanani lokakuussa. Tuntuu mukavalta, kun pyysit esittelemään.

   Poista
 9. Ihanan värikäs työ! Kiva että tykkäät itsekin :) Se on kyllä ihme miksei niihin kaappeihin tule tilaa...

  VastaaPoista