keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Omituinen ompelus

Nyt syntyi jotain kummallisen näköistä.  Minulta tilattiin osastoitu hartialämmitin.  Tämä siis lämmitetään mikrossa ja tällä haudotaan kipeytyneitä hartioita.  Sisällä on kauran jyviä.  Osastoinnin ansiosta jyvät eivät valu pötkön päihin, vaan pysyvät paikoillaan hoitamassa lämmitystehtäväänsä. 
Tilaaja halusi, että lisään pitkään pötköön pään ja pyrstön. Tämä on nyt hartiakala.  Turhaa etsiä hartiakalaa kalakirjasta, tämä on ainokainen yksilö eikä tällaisia tartu onkeen.  Kalan toisella kyljellä on bambuvanua ja toisella ei. Käyttäjä saa sitten päättää, kumpi puoli tuntuu paremmalta.

Ompelin täyttöaukot kiinni koneella. Neula ei katkennut kertaakaan jyvään osuessaan.  Käytössä tosin oli Tilkkutarhalta ostamani titaanivahvisteinen Top stich neula kokoa 90.

Taas sain kulutetuksi kirjavaa kangasta kaapista.  Milloinkohan ne loppuisivat? Pitäisi varmaan järjestää kankaat uudelleen.  Lajittelu voisi olla: 1) näitä haluan hyödyntää 2) melko siedettävät = ehkä käytän joskus 3) eroon hakkiuduttavat.   Ja sitten todella hankkiutua eroon niistä, jotka eivät puhuttele.  Monet kankaistani ovat kauniita, mutta en vain tykkää tehdä tilkkutöitä niin kirjavista.

11 kommenttia:

 1. Mainio kala! Onkohan nahkiaisten sukukuntaa...

  VastaaPoista
 2. Hieno, uusi kalalaji.
  Ja hyvä systeemi kankaiden lajitteluun. Sama sopisi myös langoillekin...

  VastaaPoista
 3. Hauska kala! Tuo lajittelu olisi paikallaan täälläkin...D

  VastaaPoista
 4. Hieno Hartiakala! Jos ikinä onkisin, niin vain tuollaisen haluaisin saada. Minulla on tosin samaan tehtävään kissa ja kani. Tein aikoinani myös erilaisia koiria. Bambuvanu on hyvä valinta, tekokuitu saattaisi sulaa mikrossa lämmitetäessä.

  VastaaPoista
 5. Hieno, eipä muuta voi sanoa. Tähän pötkökroppaan kun kehittelee erilaisia päitä ja häntiä niin saa varoa tilausvyöryä. Kankaita pitää olla, muuten kaappi saattaa tuntua tyhjältä.

  VastaaPoista
 6. Tähän kirjava kangas sopii oikein hyvin! Hauska.

  VastaaPoista
 7. Kiva idea. Siinä kirjava kangas on hyvässä käytössä! Samanlaista järjestystä tarvittais täälläkin.

  VastaaPoista
 8. No ompas. Minäkin tarvitsisin tuollaisen kapistuksen kipeille hartioilleni.

  VastaaPoista