sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kuluneen tilalle

Kaikki, mitä käyttää, kuluu.  Kauppareissuilla käyttämäni kangaskassi alkoi osoittaa kulumisen merkkejä.  Hihnat alkoivat rispata ja jokunen reikäkin oli ilmestynyt kankaan pintaan.  Niinpä tein pikapikaa uuden kangaskassin, joka on taas riittävän vahva ruokakauppaostoksille ja jonka saan taitetuksi nahkareppuuni.
Marimekon vanha nukkumatti-kangas on riittävän lujaa ja hillitty.  Vuoriksi valitsin vihertävänkeltaisen marimekon kankaan, jossa oli pohjaväri painettu, mutta varsinainen kuvio on jäänyt painamatta.  Ostettu joskus ammoisina aikoina ystävämyynnistä.  Taas tapahtui varsin tyypillinen mariväri-ilmiö. Nukkumattikankaan murrettu harmaa sopii kuin nakutettu tuon aika erikoisen keltaisen kanssa.  Niinpä laitoin keltaista myös hihnoihin ja asettelin vuorin keltaisen näkymään kassin ylälaidasta noin puolen sentin verran. Kuvassa kassi on taitettuna, jotta sain se paremmin kuvatuksi. Tikkauksia ei ole lainkaan.

Ompelin kassiin myös nimikirjaimeni ja valmistusvuoden.  Rispaavan kassin olen näköjään ommellut vuonna 2009. Tieto on signeerauksestani.

Lintusia
Eilen kävin Villa Elfvikin lintutornissa Espoon Laajalahdella.  Kahlaajat olivat vähissä, mutta harmaahaikaroita näkyi muutama, kyhmyjoutsenia, silkkiuikku pesällään, haapanoita useita. Neitoperhoja lenteli. Parhaat kuvat sain kuitenkin kirjosiepoista, jotka kävivät katsastamassa lintutornin vieressä olevaa pönttöä.

Maarin torni Laajalahden toisella sivulla oli tänään taas väärällään oikeita lintuharrastajia.  Näin sääksen, jota lokit ajoivat takaa.  Ilman bongarien apua, en olisi tunnistanut haukkaa.
Kotona tunnistin yhdestä kuvasta nähneeni itselleni uuden lintulajin eli heinätavin.  Se kuva riittää tunnistamiseen, mutta en julkaise sitä.  Heinätavi on harmaa sorsalintu, jonka uroksella menee kirkas valkoinen laikku pään kummallakin puolen kohti niskaa.  Vanhassa lintukirjassani linnun pää on väritetty melkein yhtä punaiseksi kuin tavilla, mutta uudessa Lasse J. Laineen lintukirjan valokuvassa väri on harmaa, kuten todella huonossa valokuvassanikin.

Satakieli lauloi aivan upeasti lintutornille vievän polun varressa. Sain pari huonoa kuvaa ja kun pääsin hyvälle kuvaushollille, se lensi ihan muualle.
Usein käy niin, että kun saan ensin huonon kuvan jostakin linnusta, niin kohta puolin saan paremman,  Siinä toivossa julkaisen tämän vaatimattoman kuvan satakielestä.

Katsastin vielä Munkkiniemessä Koneen puiston lammikon.  En löytänyt sieltä liejukanaa, vaikka Eija on kehunut, että siellä on sellainen.  Joku muu elän ui vedessä, mutta katosi. Mahdollisesti se oli piisami.

Viime yönä avasin ikkunan herättyäni vähän ennen auringon nousua. Halusin kuulla. olisiko satakieliä jo tullut meidän nurkille.  Ei ollut, mutta sirittäjä sirisi ja mustarastaat lauloivat.  Aamulla sirittäjä vielä esitteli  toista säettään eli nopeaa tiaismaista lauluaan.

Tilkkulehti
tuli perjantaina.  Olin avustanut tätäkin numeroa jokusella kirjoitelmalla.  Hyvät bloggaajat, alkakaa avustaa Tilkkulehteä tilkkutyöohjeilla.  Kun tekee ohjeen tekemästään tilkkutyöstä, saa työnsä lehteen kuvien kanssa. 

11 kommenttia:

 1. Ottamasi lintukuvat ovat todella hyviä, vaikka otatkin ne mehupillillä, kuten mainitsit aikaisemmin. Joillakin oikeilla bongareilla on sellaiset laitteet, että vaatisivat apupyörät.
  Marimekko on aina marimekko. Kaunis kassi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tilkkulehden jutuista! Millaisella mehupillillä (putkella) kuvaat lintuja? Vai pääsetkö niin lähelle, että saat noin tarkkoja kuvia?

  VastaaPoista
 3. Kassi on kaunis. Nuo värit on tosiaan upeat yhdessä. Hienoja lintukuvia. Tuo sääksi-kuva on huippu. Kiitos Tilkkulehden kirjoituksista, ne oli helppo lukea ja hyödyllisiä.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia linnuista. Hyvä, että Nukkumatti-kangas pääsi tosi toimiin. Nätti kassi

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia linnuista.
  Mari kankainen kassi on kiva ja kauniit yhteensopivat kankaat!
  Kiitos tilkkulehden kivoista ja hyödyllisistä ohjeista:)

  VastaaPoista
 6. Mariväri-ilmiö ihastuttaa aina minuakin! Mainion kassin sait! Kiitos lintukuvista ja myös tilkkulehden artikkeleista. Tämä tieto on niin tarpeen eikä se edes lisää tuskaa, että sillai hyvää tietoa :)

  VastaaPoista
 7. Kivat kuvat ja hienot bongaukset. Lintuihin ei vaan ikinä kyllästy. Minä ruokin niitä pihallani läpi kesänkin, koska niitä on kiva seurata.

  VastaaPoista
 8. Kiitos linkki-vinkistä, kävin jo opiskelemassa.
  Tilkkulehdessä oli hyviä ja tarpeellisia ohjeita, niitä kaipasin silloin kun aloitin tilkkutyöt ja tilasin lehden. Tietoja oli vaan yritettävä hankkia muualta:)

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Sama kommenttini oli tullut kolmeen kertaan, poistin kaksi viimeistä:)

  VastaaPoista