tiistai 21. huhtikuuta 2015

Vanulla on väliä

Vaikka pidän kovasti edellisen postaukseni sinitiaisesta, ei ohut vanu täyttänyt tikkaamiani höyhenkuvioita toivotulla tavalla. Niinpä lähestyin ystävää  ja sain hänen avullaan paksumpaa villavanua.  Tässä punatulkkutyössä höyhentikkaukset näyttävät paljon paremmilta. Villavanu pyöristyy aivan ihanasti.
Tämänkin kuvasin sisätiloissa sivuvalossa, jotta sain valoisista ja varjoisista kohdista suurimman mahdollisen tehon.  Punatulkun olen kirjonut vapaasti ompelukoneella päällimmäiseen kankaaseen vuosi sitten.  Sen ympärillä olevat tikkaukset menevät kaikkien kerrosten läpi ja kutistavat kangasta niin, että lintu näyttää kolmiuloitteiselta.

Höyhenten kaaret piirsin ompelukehikon avulla. Ne ovat siis osia ympyrän kaaresta.   Tai eihän niitä ruoteja oikeasti ole, koska tikkasin vain lehdykäiset.

Jos joku sattuisi kysymään kannattaako käyttää tilkkutöissä sentti- vai tuumamittoja niin nyt olisi vastaukseni olisi: senttejä.  Tein nimittäin yhden mittayksikön virheen reunan tikkauksesa ja olin käyttänyt tuumia. Yksi sentti olisi saattanut hävitä työhön, mutta tuuman heittoa ei mikään peitellyt.  Jouduin purkamaan ja koska käytän tikkauksessa paksua no 14 top stich neulaa, näkyy päällisessä tällä hetkellä tikkausreikiä.  Voi rähmä!

Tämäkin on sohvatyynynpäällisen kokoa eli himpun alle 50 cm kanttiinsa.  Naaraspunatulkku on seuraava tällä mallilla, sitten pitää keksiä jotain uutta.

Taustakankaana on valkoinen kangas, johon on painettu kellertävän valkoisella kukkakimppuja.  Lämmin kellertävä ja kylmä valkonen eivät toimineet, joten käänsin kankaan nurjan puolen päälle, vaikka kangas joutunee sohvatyynyn sisään.  Kankaan ostin edesmenneen tilkkuilijan jäämistöstä.  Se oli aika äänekästä tikkauksessa, joten siinä on varmaan jotain tekokuitua joukossa.  Pääasia kuitenkin, että on valkoinen.

Tikataan taas
Milja


4 kommenttia:

 1. Kauniit tikkaukset ja tosiaan, muhevammat kuin sinitiaisella.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nyt on niin kaunis kokonaisuus ettei taida olla sanoja....Hieno on ja upea:)

  VastaaPoista
 3. Todella upea ja hienot tikkaukset!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis - ja vanulla tosiaan on väliä! Saat ne reiät varmaan häivytettyä kostuttamalla ja kevyesti pintaa hieromalla.

  VastaaPoista