perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kuin luistelua

Höyhenten tikkaaminen vapaalla konetikkauksella on kuin luistelemista jäällä. Ensin potku ja kaunis kaariliuku, suunnan vaihto, potku ja uusi kaariliuku, suunnan vaihto jne. Jokaisen liu'un hurmasta voi nauttia.  Siltä ainakin tuntui valkoista liinaa tikatessani, vaikka risalla polvellani ei ole asiaa luistinradalle.

Tässä liina tikattuna.  Siniset merkkaustussipiirrokset näkyvät vielä.  Sumutin työn äsken ja se on kuivumassa.  Saa nähdä, tarvitseeko vielä uuden kastelun.
Kangas on Tilkkutarhasta ostamaani valkopohjaista kangasta, johon on painettu pienenpieniä valkoisia kuvioita.  Vanuksi löysin kaapistani palan Töölön Tilkkupajassa tikkauttamastani peitosta yli jäänyttä villavanua, joka on paksumpaa kuin yleensä käyttämäni puuvilla- ja bambuvanu.

Tikkasin käyttäen BSR- jalkaa, joka sääti piston pituutta.  Oli ihan hauskaa välillä käyttää sitä.  Yleensä tikkaan Berninan tikkausjalalla no 24.  Lankana on valkoinen Aurifil 40 puuvillalanka. Vaikka se on puuvillaa, on siinä kaunis kiilto.

Höyhenistä piirsin vain rangan, loppu on alussa mainitsemiani luistelukaaria käännöksineen.  Kukista merkkasin vain keskiympyrän.

Suorat tikkaukset tein käyttäen Berninan Walking foot yläsyöttäjäjalkaa.  Se on kömpelö asettaa paikoilleen, mutta lopputulos on siisti.   Kuitenkin kulmakolmioiden suorat tikkaukset syntyivät vapaasti ommellen.
Yllä on kuva työstä sen stabiloinnin jälkeen. Stabilointi = suorat tikkaukset, jotka pitävät työn kerrokset paikoillaan korutikkausten ajan. Kun työ on stabiloitu voi hakaneulat poistaa.

Tilkkutyöni kotiutuivat Töölön tilkkupaja-retkeltään
Hain eilen Töölön tilkkupajan näyteikkunassa esillä olleet tilkkutyöni kotiin.  Samalla näin taas, millainen työ oli tikkauksessa ja vaihdoin Soilen kanssa kuulumisia.  On se niin jännää, miten erilaisia tilkkutöitä Soile saa tikata.

Puluseni ovat vielä kotimatkalla Raumalta. Ne ovat jääneet lepäilemään Eija E:n tilkkutyöstudioon.  Jännittää vähän, millaisessa kunnossa ovat selvinneet matkalaukkunäyttelykierrokseltaan.

9 kommenttia:

 1. Onpa hieno vertauskuva hienon tikkauksen ompelmiseen..............kuin luistelua. Riippuu tietenkin kuka luistelee ja millä taidolla:)

  VastaaPoista
 2. Upea tikkaus ja kiva vertaus luisteluun:) Aurifilin puuvillalangat ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 3. Ahhh kuinka kaunista, erittäin hyvin luisteltu :o)

  VastaaPoista
 4. Erittäin upea! Valkoisella valkoiselle on niin tyylikästä. Toivottavasti Puluset ei ole reissussa rähjääntyneet.

  VastaaPoista
 5. Siitä tuli hieno, valkoista-valkoisella-kangas antaa kivan lisäefektin pinnalle!

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan upea. Kauniit tikkaukset.

  VastaaPoista
 7. Kiva kuvaus höyhenten tikkaamisesta. Työstäsi tuli upea!

  VastaaPoista
 8. Niin runollista, kuin luistelua jäälle. Ja tietysti Waldteufelin Luistelijat soi. Ihanaa tikkausta.

  VastaaPoista