keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Tähtipinta kasassa

Ompelin katoavista tiimalaseista tehdyn tähtipinnan valmiiksi. Työvoitto!  Kokoon ommeltuna se näyttää paremmalta kuin irtopaloina. Niinhän tilkkutyön tietenkin pitäisi aina.

Tässä pinta ripustettuna vaatekomeroiden oveen pyykkipinnavirityksellä. Keppinä on pyörän turvaviirin varsi ja pidikkeinä on kaapinoviin tarkoitettuja irtonaulakoita (ostettu Lidlistä joskus). Keppi on niin ohut, että pysyy naulakoiden urassa ja pyykkipinnat siinä.

Tilkkupinnan mitat ovat 105 cm x 192 cm.   Blokkien teon aloitin 20 cm x 20 cm neliöistä.  Pienestä alkumitasta johtui, että blokkien risteykseen muodostuneet tiimalasikuviot jäivät kovin pieniksi.  Ei kertakaikkiaan jäänyt yhtään varaa suoristaa blokkien reunoja. 

Tämä pinta tarvitsee leveähköt boordit. Leveiden boordien avulla saan kasvatetuksi leveyttä ja ihanaa tilaa tikkauksille.  Mielessä on tikata vapaalla tikkaukselle reilunkokoisia höyheniä.  Helppo homma, tiedän että osaan.  Ongelmallisempaa onkin sitten keksiä jotain kivaa varsinaisiin blokkeihin.  Täytynee piirtää tähtikuviota paperille ja piirrellä sen päällä vaihtoehtoja.  Onneksi askartelukaapissan on reilusti muinaisjäänteitä, joita aikoinaan kutsuttiin piirtoheitinkalvoiksi.  Muistaakohan kukaan muu sellaisia.

Kankaiden kierrätystä
Vein tänään taas jonkinverran kankaita työväenopiston kurssille.  Osa haluttiin ostaa ja osa kelpasi ilmaiseksi. Loput heitin laariin. Kurssin aikana kuitenkin laariin heitettämiäni ilmestyi pöydille ja niitä alettiin käyttää  projekteissa. Hyvä juttu niin. 

Miksi luovun kankaista? En tietenkään luovu aivan umpimähkään. Nämä kankaat olivat pääasiallisesti sellaisia, joita olin käyttänyt jo projekteissa enkä halua tehdä enää sellaisia projekteja. 90-luvulla puuvillakankaiden saaminen oli vaikeaa ja minä ja moni muukin innostui ostamaan kerralla turhan pitkiä pätkiä kankaita, kun sattui löytymään jotain kelvollista.  Käytän värillisiä kankaita edelleenkin, mutta en monivärisiä. Kirjavia siis joutui laareihin.  Kun poistan kankaita, joita en todellakaan käytä, löydän kaapista helpommin sellaisia, joita haluan käyttää.  Jos kangas ei ole yli viiteentoista vuoteen puhutellut, on aika epätodennäköistä että siihen syntyisi lämmintä suhdetta enää koskaan.

Olin sanonut, että en osta muita kuin valkoisia kankaita. Niinpä jouduin tänään lunastamaan tuon valkoisten kankaiden ostamisen.  Taisi mennä täsmälleen saman verran euroja kuin sain omieni myynnistä :D.  Nyt pesukone jo pyörittää valkoisia hankintojani. 

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Mä suunnittelen tikkauksia kuvien päälle.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Mä suunnittelen tikkauksia kuvien päälle.

  VastaaPoista
 3. Hieno peitto tulossa ja tuohon kuvioon onkin varmaan vaikeaa suunnitella tikkauksia.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä hyvältä! Kokeilin tuota blokkia kurssilla mutta se ei pysynyt muodossaan :( Niinpä luovutin ja tein muuta.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää.Hauskasti olet sekoittanut kahta erilaista tähtikuviota. Kaunista punaista.

  VastaaPoista
 6. Punaisena pinta näyttää minusta erityisen hienolta!

  VastaaPoista