torstai 5. maaliskuuta 2015

Pilkahduksia

Yön kuningatar -tilkkupeittoni on esillä Töölön Tilkkupajan ikkunassa Vänrikki Stoolinkadulla Töölössä ensi viikon keskiviikkoon asti.  Sen täytyy varoa hipiäänsä kevätauringossa ja siksi vain lyhyt esilläoloaika.  Musta kangas on herkkää haalistumiselle.
Pieniä lintutöitäni on esillä Oulunkylätalossa työväenopiston vitriinissä 2. kerroksessa.
Koska kirjotut punatulkut ovat vielä keskeneräisinä odottamassa pääsyä johonkin isompaan kokonaisuuteen, asetettiin ne kirjontakehyksiin osoittamaan että keskeneräisyys on tietoista.  Kuvasin kännykälläni, mutta ei tuossa olisi ollut kameran salamavalosta mitään apua. Vitriinin valaistus on oikein suopea tikkauksille.

Oikein mukavaa, kun työt pääsevät ulos kaapin kätköistä välillä.  Joku kielikurssilainen kävi kehumassa töitä ja esitti taas saman hämmentävän kysymyksen: Kuinka kauan tekemiseeen on mennyt?  Vastasin että kyseessä on ajanviete, eikä aikaa mitata.

New York beatuy -blokkeja tein yhden lisää. Siihen tuli valkoinen pohja ja punaiset sakarat marimekon ikivanhasta kankaasta.  Oikein hyvä tulikin, mutta käyttämäni kaavan mitat eivät ole oikeat, joten joudun piirtämään itse kaavat. Kolmella harjoittelublokilla sain kuitenkin tekniikan selätetyksi ja sekös tuntuu hienolta.  Nyt tarvitsen millimetripaperia oikeanlaisen kaavan piirtämiseen. Hämmästyin suuresti, kun en löydä askartelukaapista sellaista. Kaappi on täynnä erilaisia piirtelytarvikkeita, joten täytyisihän siellä olla millimetripaperiakin.

7 kommenttia:

 1. Hienoa, että työsi ovat päässeet näytille!
  On se niin, että ei sitä aikaa lueta, kun tekeminen on mukavaa ja mielekästä:)

  VastaaPoista
 2. Tuo peitto on kyllä kaunis. Tosiaan, on hyvä muistaa, että aurinko haalistaa yllättävänkin nopeasti. Linnuillasi on hieno lasitalo ja hyvä valaistus.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti näen tuon peitteen vielä joskus livenäkin, kun jo kuvassa se näyttää niin upealta!

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis tuo peitto, ja tietysti linnut aivan huippuja.

  VastaaPoista
 5. Jospa onnistuis joskus näkemään peiton livenä, olis hienoa... Pidä muistissa että meitä on H:n ulkopuolella monta jotka toivoo :)
  Lintusi ovat kyllä ihan uskomattoman taitavasti tehtyjä!

  VastaaPoista
 6. On kyllä ihanat nuo linnut ja niin on peittokin!

  VastaaPoista