sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pikkulintuja

Vaihteeksi olen kirjonut jokusen pikkulinnun.  Aloitin vaikeaksi kokemastani pikkuvarpusesta, joka on niin outo lintu että vain kerran olen nähnyt sellaisen ja sain siitä aika huonon valokuvan. Huonosta valokuvasta, kun lähtee epävarmana ompelemaan, niin raukan jaloista tuli epämuodostuneet.  Ne täytyy korjata jossain vaiheessa vaikka ompelemalla oksa näkyviin.
Aiemmin tekemäni sinitiaiskuva on vähän turhan iso ja jotenkin sarjakuvamainen.  Tein uuden pienemmän ja nyt minulla oli sopivampia lankojakin.  Kangas on kyllä valkoista, mutta huoneessa oli valot päällä ja siitä tuli keltainen sävy pohjakankaaseen.
Kaikki västäräkithän ovat samannäköisiä, vai mitä.  Selailin kuviani enkä löytänyt kuvaa yhdestäkään sellaisesta, kuin västäräkki on mielikuvissani. Valitsin kuitenkin tämännäköisen mallin
Tällä yksilöllä ei näkynyt juuri lainkaan mustaa selässä ja pyrstössä.  Ihan vaalea pyrstö hukkui taustakankaaseen, joten lisäsin siihen vähän vauhtiviivoja.  Tämän olen kuvannut keväällä 2012, joten se on elänyt ainakin yhden talven.

Tämän västäräkin kuvasin syyskuussa 2013 ja tällä on valkoinen alaleuka ja selkeitä mustia merkkejä.  Tämä lienee ko. vuoden poikanen.  Tutkin asiaa lintukirjoista ja netistä, kun tällä hetkellä västäräkin poikasia on niin vähän tutkittavaksi. 4 kommenttia:

  1. Kevättä ilmassa, kun uusia lintuja saapuu. Sinitiainen on kaunis yksilö, pikkuvarpusta en varmaan ole nähnyt koskaan. No en ole kyllä etsinytkään.

    VastaaPoista
  2. Kauniita lintuja ja keväällähän niitä eniten näkee!

    VastaaPoista
  3. Kauniita lintuja kaikki - on siinä pisto poikineen :)

    VastaaPoista