perjantai 13. maaliskuuta 2015

Muumipeitto näytteillä

Kaverit kutsuvat tätä tilkkupeittoani muumipeitoksi, vaikka siinä ei ole yhtään muumia.  Keskuskuva on kuitenkin suuren taiteilijamme Tove Janssonin kuvakirjan kuvituksesta "Kuka lohduttaisi Nyytiä" tehty yhdistelmä.  Se on Finlaysonin painamaa kangasta. 
Tämä lapsenpeitto on nyt Töölön Tilkkupajan ikkunassa.  Nyytin ja Tuitun suurensin kirjan kuvituksesta ja kirjoin vapaasti ompelukoneella.  Kaikkien kuvataiteita rakastavien kannattaa silloin tällöin ottaa tuo ihana kuvakirja käteensä.  Siinä on upeaa mustavalkoharmaata kuvaa ja värien hehkua, ihania satuolentoja ja kaiken kaikkiaan hyvää mieltä. 

Boordi on Fujiwo Ishimoton Marimekolle suunnittelemaa aitakangasta.  Sekä ylä- että alareunaan tikkasin hattivatteja vapaalla konetikkauksella. Työ valmistui 2011.

Kirjottuja lintuja
Lisäsin konekirjonta-sivulle tuoreimmat kirjomani linut.  Siellä näkyvät nyt kaikki tähän asti kirjomani.  Tahti on hidas ja yhtä sattumanvarainen kuin hyvien pikkulintukuvien saaminen kamerallani.

8 kommenttia:

 1. Tämä on niin kiva ja hauska peitto:) Olen nähnyt livenä!

  VastaaPoista
 2. Nyyti kuuluu lempikirjoihini, ja Nyyti-peitossa on jotain kiehtovaa. (Ehkä ihanan levollinen vähäinen väritys oman tekeillä olevan kirkkaankeltiasen-oranssin tyitykseni rinnalla.)

  VastaaPoista
 3. Kauniin hillityt värit. Muumit on ihan parhaita!

  VastaaPoista
 4. Muumit on ihan parhaimmillaan juuri lähes värittöminä. Kauniit ja taitavat tikkaukset.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on niin kaunis työ. Aivan ihanasti olet toteuttanut. Taide on silloin parasta kun siitä voi tunnistaa taiteiljan tyylin ja tässä työssä sen voi.

  VastaaPoista
 6. Tykkään peiton rauhallisesta ilmeestä!

  VastaaPoista
 7. Hieno! Upea! Mahtava! Mielettömän ihana!

  VastaaPoista