sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Jokunen tähti lisää

Tähtipeittoni edistyy hitaasti. Olen tilkkutyökurssilla ommellut muutaman blokin lisää.  Nyt viikonloppuna siirryin tehostettuun vaiheompeluun ja edistyin selvästi.
Haluaisin peittoon jotain muutkain.  Ajatus punatulkuista kävi mielessä, mutta ei noin levottomaan voi mitään esittävää kuvaa ympätä.  Kun levitin blokit lattialle, huomasin että peräti neljässä blokissa on keskipala väärässä asennossa.  Se kertonee, että mielenkiinto ei ole huipussaan.  Lisäksi hennon puuterin punainen kangas häviää kilpailun terävämpiä punaisia vastaan ja näyttää kellertävältä.  Mahdollisesti pudotan sen valikoimasta.

Tänään onnistuin taas tärvelemään yhden blokin mittaamalla väärin.  Palat pistin pussiin ja toivon, että Lea vapauttaa minut niistä.  Hänellä on muutaman aiemmin söhelöksi menneen viillon tulokset. Valmiita blokkeja on nyt 35.

Kymmenkunta blokkia on tiimalasivaiheessa.  Tänään rationalisoin ompelemista niin, että ompelin useamman blokin silitysvaiheeseen ja silitin kaikki peräjälkeen ja sitten ompelin toisen suuntaiset saumat. Tapa nopeuttaa valmistumista selvästi, kun ei joka saumaa varten tarvitse pompata ylös tuolista silittämään.

Valkoista kangasta
Kuten töistäni näkyy, käytän paljon valkoista kangasta.  Tähtipeittoon ja viimeisimpiin lintuihin olen kuluttanut jämäpaloja.  Nyt tuntui, että hyvälaatuisen valkoisen kankaan puute estää minua etenemästä.  Tuska oli kova. Onneksi Tilkkutarhan Minna taas kerran toimi pelastavana enkelinä.  Kävin eilen hakemassa häneltä 5 metriä vitivalkoista Kona cottonia.  Samalla ostin pari metriä bambuvanua seuraavaksi valmistuvaa peittoa varten.  En tiedä, mikä peitto valmistuu ja milloin, mutta vanun omistaminen rauhoittaa kummasti. 

5 kommenttia:

 1. Komiasti tähdet loistavat ja pikkuhiljaa hyvä tulee:) Monta blokkia oletkin jo tehnyt!
  Kirja tuli perille viimeviikolla.

  VastaaPoista
 2. On tosiaan monta jo tehtynä. Hyvältä näyttää jo nyt!

  VastaaPoista
 3. Onhan tuossa jo monta valmista. Kun tekee vaikka viisi blokkia semmoisena vaihetyönä, niin on tosi iloostuttavaa nähdä ne kaikki kerralla valmiina ja pintaa syntyy paljon! Vanua minunkin pitää ostaa, yhteen peittoon on, mutta jos syntyy kaksi, niin mitäs sitten!

  VastaaPoista
 4. Sitä on kummasti semmoinen tunne että peitto on melkein valmis kun vanu on kotona. Sitten kun se on päällisen ja vuorin välissä niin ei enään ole kiire mihinkään. Kolme peittoa odottelee näissä asetelmissa tikkauksia ;(.
  Samaa mieltä siitä että tuo vaalea on vähän valju.

  VastaaPoista
 5. Kivasti elävä pinta, mutta ei liian levoton. Luulen, että kellertävältä näyttäväänkin silmä tottuu ajan kanssa.

  VastaaPoista