maanantai 19. tammikuuta 2015

Mustarastas

eli paluu lintukuviin.
Nyt olen niin innoissani, että en edes ehtinyt liottaa vesiliukoisia merkintöjä kirjontatyöstä pois.  Ompelukehikkokin on paikoillaan.  Täytyi päästä näyttämään kaikille, että silmäni ovat oikeasti toimintakunnossa ja voin taas tehdä, mitä haluan.

Omasta valokuvasta piirsin mallin ensin läpipiirtopaperille ja siitä kankaalle.  Rastas on saman kokoinen kuin muutkin kirjomani linnut.

Lankoina olen käyttänyt Aurifilin mustaa puuvillalankaa, Mölnlycken harmaata ja keltaista puuvillalankaa ja Madeiran raion-lankaa.  Mölnlycken tummanharmaa lanka on nyt käytännöllisesti katsoen loppu, joten täytyy löytää uutta harmaata lankaa. Tumman harmaata on mennyt lintutöihin paljon.

Tilkkutyökirjoista
Aloitin jo myyntiin laitettavien kirjojen kansien skannaamisen ja kirjoitan kuvauksia kirjoista. Työlästä hommaa.  Koska kutakin kirjaa on vain yksi kappale, täytyy pitää kuvauksiin menevä työmäärä joissakin kohtuullisissa rajoissa. Kaivelin jopa vertailuhintoja netistä.  Mietin vielä, miten laittaisin fiksuimmin tiedot kirjoista. Jahkailen oman myytävää sivun ja ulkopuolisen tiedoston välillä, esim. Google Docs tai Dropbox.

BOMit
Olin jo melkein päättänyt, että osallistun Aurifilin tämänvuotiseen BOMiin.  Nähtyäni tammikuun BOM:in totesin, että lintukuvat ovat minun juttujani eivätkä BOMit, vaikka niitä on niin hauskaa seurata muiden blogeista ja olisi kivaa voittaa lempiompelulankaani.

Tilkkutaiwaan Hannele vinkkasi, että Quiltshopgal ent. SewCalGal pitää tänä vuonna Free Motion Quilting Challengen.  Se ei ala alkeista vaan on edistyneemmille tikkaajille.  Sitä aion seurata ja tikata mukana. En kuitenkaan taida  ilmoittautua ja julkaista tikkauksiani haasteen ilmoitustauluilla.  Jotenkin tuntuu siltä, että minulla on käyttäjätunnuksia jo liiankin moneen paikkaan. 

8 kommenttia:

 1. Kaunis! Nämä ovat kyllä ihan sinun juttusi, olet taitava näissä ja osaat kehittää osaamistasi koko ajan.

  VastaaPoista
 2. Komea mustis. Kuinkahan monta lintua olet tehnyt? Variksia oli iso parvi ja tiaisia ja mitä kaikkia muita niitä onkaan, useita kappaleita. Erittäin hyvä, että voit tehdä mitä huvittaa. Silmät on vaan niin tärkeät.

  VastaaPoista
 3. Taidokas! Varmasti ihanaa kun näkee taas :)

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä että sinäkin palaat aina säännöllisesti samaan aiheeseen. Aivan ihana mustarastas ja heitähän minä tässä meillä ruokin joka päivä.

  VastaaPoista
 5. Upea mustarastas!
  Olet kyllä taitava näissä lintuaiheisissa töissä.

  VastaaPoista