perjantai 12. joulukuuta 2014

Piilohommia

Vaikka olen päivittäin tehnyt jotain tilkkuiluun liittyvää, en ole saanut aikaan mitään sellaista uutta, jota voisin esitellä täällä blogissa.  Kaapista löytyi yksi ajatuksia herättävä tähtönen.
Tilkkulehden tuoreimman numeron avanneille tähti voi näyttää tutulta. Tein lehdessä esittelemääni peittoa varten värikokeiluja ja päädyin tekemään peiton tähdet sinikeltaisina.  Tällainen punertava tai 2-3 tällaista voisi toimia työn alla olevan katoava tiimalasi -tähtipeiton keskellä.  Tämä ei kuitenkaan tällaisenaan sovi hommaan, mutta tämän avulla voin tunnustella asiaa.  Haluan käyttää samoja kankaita, kuin tähtiblokeissa.

Tilkkulehden seuraavaan numeroon olen työstänyt kolmea juttua.  Olisi hienoa jos te muut bloggaajat rikastuttaisitte lehden sisältöä joillakin kivoilla ohjeilla. Se ei ole juurikaan vaikeampaa kuin blogiin kirjoittaminen. Valokuvat pitää tallentaa 300 px/tuuma, siistimispuoli näyttää toimivan hienosti blogeissanne.

Kaalikääre
Naureskellen laitoin kampaajani usuttamana (käyn siis silloin tällöin kampaajalla, vaikken riittävän usein) kaalikääreen lievittämään oikean käden peukalon juuren kipua.

Ensimmäisen yön jälkeen, käsi oli kivuttomampi kuin kuukausiin ja toisen yön jälkeen vielä parempi. Yö yöltä se paranee.  Inhottava pistävä kipu on nyt hävinnyt, vaikka olen kirjoittanut tietokoneella ja käsitellyt kuvia.  Jänne ei enää jää jumiin.

Yksinkertaisesti laitoin tavallista kaalinlehteä kahteen kerrokseen kipukohdan päälle ja ideaalisiteen pitämään kaali paikoillaan.  Raaka kaali on hajutonta toisin kuin kipugeeli.  Kaalin kilohinta oli 1 euro ja käytetyt lehdet voin laittaa biojätteisiin.  Ekologinen vaihtoehto siis.

Kiitoksia kommenteistanne! Mukavaa joulun odotusta.

8 kommenttia:

 1. Kaunis tähtimalli!
  Kaalikääre oli uusi juttu, en ole kuullut koskaan ja hyvä kun siitä näytti olevan apua:)

  VastaaPoista
 2. Vanhat konstit tepsivät vielä nykyäänkin ja paremmin kuin nykyiset kemikalit. Mummoni hoiti lapsena kolhimaani polvea kaalikääreellä ja naarmut ratamolla ja aina parani.

  VastaaPoista
 3. Kauniit värit tähdessä ja tosiaankin sopisi sinne muiden joukkoon.
  Ratamonlehtiä minullakin oli jalkapohjassa hoitona kun lapsena astuin ampiaisen päälle ja jalka turposi palloksi.

  VastaaPoista
 4. Nätti blokki! Minä olen kuullut vastaavan vinkin mutta sian läskikääreellä. Se auttoi kaverin kipeään polveen. Tosin kaalinlehti kuulostaa mukavammalta ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunis blokkki, ja kyllä tämänkin väritys toimii hyvin. Kaalikääreet ovat tuttu juttu, suvun vanhukset ovat sitoneet kaalinlehtiä polviensa ympäri. Äitini särki kaalin pintaa kaulimalla lehteä pöytää vasten, sanoi, että mehut irrotessaan tehoavat nopeammin.

  VastaaPoista
 6. Tästä blokista tuli heti mieleeni joulutähti! Kaunis. Tuo kaalivinkki on mielenkiintoinen ja varmasti kokeilen. Isäni aikoinaan paransi vatsahaavansa tuoreesta kaalista puristetulla mehulla. Joten superfood lääkinnällisessäkin mielessä.

  VastaaPoista
 7. Valtavan kaunis tähti tämä!
  Hieno juttu että sait apua kipuusi.

  VastaaPoista