tiistai 16. syyskuuta 2014

Kädentaitomessuille

Vein tänään "Yön kuningatr" -peiton Erkin sauma ja tikkiin. Se tulee olemaan näytteillä liikkeen osastolla Helsingin kädentaitomessuilla ensi viikonlopun ajan.  Messut ovat Katajanokalla Vanha Satama -nimisessä näyttelytilassa, samassa missä ne aina ennenkin ovat olleet.  Tervetuloa katsomaan peittoani.


Kirjoittelen itselleni ostoslistaa messukäyntiä varten.  Ainakin seuraavia tarvitsen: Hyvää valkoista kangasta leveydestä riippuen 5-10 m lintuaiheisen peiton tarpeiksi, sinisiä vesiliukoisia merkkauskyniä, vesiliukoista tukimateriaalia, pyöröleikkurien teriä, Reynoldsin Freezer paperia (en usko, että löytyy).

Ajattelin, että tavoistani poiketen varaan peittoon lintukuvien pohjaksi yhtä ja samaa valkoista kangasta.  Linnut teen ainakin osittain liimaharsoapplikaationa ja osittain käytän myös trapuntoa.  Reunoille tulevat pienemmät linnut teen vapaalla konekirjonnalla.  Kaikki linnut tulevat perustumaan omiin valokuviini.

Lintupeitto on vielä suunnitteluvaiheessa. Yritän suunnitella tikkauksia samanaikaisesti peiton suunnittelun kanssa.  Haluan tikata peiton niin, että tikkaus tukee lintukuvia.  Valokuviakin on paljon läpikäytäväksi ja työstettäväksi.  Tarvisen kuitenkin tuntuman peiton pääasialliseen materiaaliin, jotta pääsen todella liikkeelle. 

8 kommenttia:

 1. Jos ihan valkoista, laadukasta kangasta haet, niin suosittelisin Kona Cottonia, jota ainakin Tilkkutarha myy. Se on todella hyvää sekä tilkkuiluun että värjäykseen. Esim. viimeksi kankaita marmoroidessamme värit toistuivat siinä todella kirkkaina. Uskoisin, että se soveltuu myös maalaamiseen, jota teit ainakin niissä aiemmissa töissäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohkeissani unohdin: hienoa, että saat työsi näytteille - ja se on samalla hyvää mainosta Berninalle ja harppi-työkalullekin :)

   Poista
 2. Upeeta, että peittosi pääsee näytille!
  Hei tuota vesiliukoista tukimateriaalia olen metsästänyt Tilkkutexistä useasti ja aina heillä on se loppu, mistä ostat sitä, myykö joku muukin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vastauksestasi:) nyt huomasin, kun luin sinun vastauksen, sekoitin kaksi asiaa, enkä miettinyt kysymystä, että tarkoitin tukikangasta joka liukenee silittämällä enkä vesiliukoista, sorry:(
   tuota vesiliukoista minulla on.

   Poista
 3. Onnittelut! Tuohan on hieno juttu, että peittosi pääsee näytille.

  VastaaPoista
 4. Hiemos, että peittosi pääsi messuilla esille. Varmaan mielenkiintoista suunnitella seuraavaa projektiasi.

  VastaaPoista
 5. Voi, kun olisi ihanaa päästä näkemään peittosi! Matka on kuitenkin hiukan liian pitkä...

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno juttu, että tuo upea ja niin kekseliäs peittosi pääsee esille. Se on kyllä niin hieno ja hieman erilainen kuin ollaan totuttu tilkkupeittoa ajattelemaan.

  VastaaPoista