perjantai 8. elokuuta 2014

V - niinkuin Valmis

Hyrräpeittoni sai reunakaitaleen ja nimilapun. Nimilapussa lukee työn nimenä "Tuulen voimalla".  Peitto on siis VALMIS.  Pääsen ylpeänä lisäämään sen tiedot valmistuneiden tilkkupeittojen listaan.  Sinne ei olekaan tullut lisäyksiä aikoihin.

Kuvasin taas ilman salamaa yrittäen hyödyntää ikkunasta tulevaa sivuvaloa korostamaan tikkauksia.
Taustakangas on lähes valkoinen.  Siinä on kevyet ja harvat kukkakuviot. Jatta Salosen Marimekolle 1986 suunnittelemaa Anna-kangasta.  

Reunakaitaleen kiinnitin kokonaan ompelukoneella.  Työssähän on niin paljon ompelukoneen tikkejä, että ei se voi mennä pilalle muutamasta pistosta lisää.  Ompelussa käytin Berninan Walking foot -nimistä tuuman levyistä jalkaa, joka on iso ja tehokas siinä olevan yläsyöttäjän ansiosta.  Jalka seurasi kaitaleen reunaa ja siirsin neulan asentoa oikealle niin, että ommel osui haluamaani kohtaan. 

Aluslangasta
Kangastuksia kommentoi mainintaani käyttää tikkaamisessa samaa lankaa sekä ylä- että alalankana.  Niin tein tässä työssä, koska myös työn tausta oli valkoinen.  Saman langan käyttämisessä on se hyvä puoli, että päällipuolelle ei synny pieniä pisteitä toisen värisestä alalangasta.  

On kuitenkin tilanteita, jolloin toimin toisin. 
 • Metallilanka ei ole hyvää alalankana ja vähän turhan kallista siihen tarkoitukseen. Silloin käytän alalankana taustaan sopivaa  hyvälaatuista puuvillalankaa ja asetan langankireyden aavistuksen löysälle, jotta ylälanka ei vedä alalankaa päällipuolelle.  
 • Samoin teen vaihtuvaväristen lankojen kanssa.  Alalankahan juoksee vastakkaiseen suuntaan kuin ylälanka, joten värien vaihtumisia ei pystyisi kuitenkaan kohdistamaan.
 • Kun harjoittelen uusia tikkauskuvioita, käytän eriväristä ylä- ja alalankaa, jotta huomaan virheeni.
 • Vesiliukoisella langalla ommellessani, käytän sitä vain ylälankana ja alalankana valkoista puuvillalankaa. Alalanka jää työssä valkoisten vanukerrosten välii, joten se ei näy lopputuloksessa.
Kesän valoa on vielä jäljellä, joten seuraavaksi on tikkausvuorossa musta Yön kuningatar tilkkupeittoni. 

10 kommenttia:

 1. Quilt is not a quilt before it is quilted. Upeaa työtä!

  VastaaPoista
 2. Ennen tikkaamisia ei olisi uskonut miten upea tästä valmistuu:) Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Malli on erittäin yksinkertainen ja tuttu. Jätin tilaa tikkauksille ja sitten leikittelin tikkausten kanssa niin että työ muuttui ihan joksikin muuksi.

   Poista
 3. Kerrassaan upea peitto ja vielä tuo tausta lisää ihanuutta kaksinkerroin, mielestäni on niin kiva kun kuviot kuultavat taustapuolelle, olet kyllä taituri tikkauksissa! Niin kaunis!

  VastaaPoista
 4. V- niin kuin VAUTSI, hyrrät oikein nousee peitosta ja tekee siitä kolmiulotteinen. Niin raikas ja selkeä, tykkään!!!!!!!

  VastaaPoista
 5. Kaunis lopputulos kaikkine yksityiskohtineen! Kysyit aikaisemmassa postauksessani olleista aurinkovärjäyksistä käytetyistä väreistä. Jos oikein muistan, niin isossa emulsiokanisterissa oli nimi Emo, ja väriä lisättiin sekaan pienistä pulloista,ehkä samannimisiä?

  VastaaPoista
 6. Ihanan raikas peitto ja kauniit tikkaukset!

  VastaaPoista
 7. Hyvin kaunis työ. Nuo tikkaukset ovat ihan mahdottoman upeita. Haluaisin itselleni semmoiset lehmän hermot, että jaksaisin harjoitella erilaisia tikkauksia.

  VastaaPoista
 8. Oikein osuva nimi tällä peitolla ja kaunis on peitto. Kiva nähdä vähän tämmöinen hentoisempikin väritys, kun yleensä peitto käytämme niin räiskyviä värejä.

  VastaaPoista