keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Keltainen ja sininen alustasetti

Ihan yllätin itseni ompelemalla kaksi settiä edellisessä postauksessani esittelemiäni lasinalusia muutamassa päivässä.  Näissä on se valtavan hieno ominaisuus, että reunakaitaleen tai pussiin ompelemisen kanssa ei tarvitse äheltää.  Riittää, kun leikkaa ompeleen vierestä.  Kiitoksia kivoista kommenteistanne.
Kuvasin asettamalla lasinaluset skanneriin. Mahtuivat, kun laitoin vähän toistensa päälle.  Ompelin 2 keltaisella, 2 vihreällä ja 2 alustaa valkoisella langalla.  Kuviot vaihtelevat alustasta toiseen.  Keltaisella ommellut ovat itselleni mieluisimmat.  Vihreällä ommelluissa näkyvät ommelkuviot parhaiten.

Sinisen setin ompelemiseen käytin kahta eri sinistä ja yhtä punaista lankaa.   Kun kankaassa on samalla punaisella painettuja kuvioita yhdistää ommel niitä aika hassusti, vähän niinkuin lautapelissä pallukalta toiselle.

Sinisessä kankaassa oli vielä hulpio jäljellä ja siinä näkyy kankaan nimi ja suunnittelija.  Olin aina luullut että nimiä ja sanoja tässä maailmassa riittää, mutta taas olin väärässä. Yllättäin tämänkin marimekko-kankaan nimi oli "Anna". Tekijänä mainitaan Kristiina Isola.  Valkeavoittoisen hyrrä-peittoni taustakangas on marimekkoa ja sen nimi on myöskin "Anna" ja tekijänä Jatta Salonen. 

Kuinkakohan monta muuta marimekon Anna-kangasta on olemassa?

En ole pessyt alustoja enkä mielelläni pese. Alkavat mahdollisesti vetää pesussa. Saakoon vastaanottajat siistin näköisinä ja heittäköön pois, jos ruttaantuvat.  Aiemmin pussiin ompelemani alustat ovat kestäneet pesua hienosti, mutta kaipaavat silittämistä pesun jälkeen.  Hannele pyysi raportointia pesukokemuksesta, mutta sellaista ei nyt ole näköpiirissä.  Tuollaisia piparkakkureunojahan on ollut vuosikymmeniä brodyyripitseissä ja hyvin ne kestivät monia pesuja alushameissa (muistaakohan joku muukin tuollaisen vaatekappaleen?) 50-luvulla.

Ostin keväällä uuden Canonin tulostin/skannerin. Käytin vanhaa Epson-skanneriani 10 vuotta ja ihmettelen jatkuvasti, miksi uudessa on niin hassu ajuri.  Jotta voin katsoa skannaamani kuvan tietokoneella, täytyy skannausohjelma aina sammuttaa ensin ja sammuttaminen siirtää kuvan tietokoneelle.  Tiedostot saavat päivämäärästä muodostetun pitkän nimen ja ne menevät aina ennalta määrättyyn kansioon.  Vanhassa skannerissa kuvat menivät heti tietokoneelle ja saatoin antaa niille merkitsevän nimen jo skannausohjelmassa ja valita kansion, johon halusin tallentaa. 

6 kommenttia:

 1. Hellekö sinut on saanut ahkeroimaan? Kauniita kaikki, mutta eniten pidän siitä ensimmäisenä tekemästäsi keltaisesta. Jotenkin nuo siniset näyttää jouluisilta. Outo juttu tuo samannimisyys. Vai onkohan jokainen Marimekon suunnittelija joutunut luomaan Anna-nimisen kankaan. Niin kuin työhöntulotestinä.

  VastaaPoista
 2. On niin kivan näköisiä alusia, pidän näistä kaikista:)
  Jännä tuo kankaiden samannimisyys luulisi, että menee sekaisin mitä "Anna" kangasta tarkoitetaan, jos ei muista suunnittelijaa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat, keltainen iskee minuun paremmin, johtuuko helteestä. Sinisiä käyttäsin talvella :D. Ei yllätä.! Missä vaiheessa musta peitto on?

  VastaaPoista
 4. Kivoja kaikki - kesäiset ja talvist. t Mata

  VastaaPoista
 5. Ihanaia. Tykkään enemmän keltaisista.
  Josksu olisi kiva kuulla miten reuna kestää pesua. Luulisi, että tukimateriaalien kanssa kirjonta ei kutistu kovin paljon.

  VastaaPoista