keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Yön kuningatar tilkkupinta

Lisäsin kaitaleita blokkien väliin ja kokosin peiton päällisen. Tai tässä vaiheessa pääsen oikeastaan vasta mittaamaan päällistä ja suunnittelemaan boordin mittoja.
Vaakasuunnassa välikaitaleet ovat yhtenäisiäja siksi jatkuvat blokkeja pitemmälle ja kaitaleiden päät roikkuvat yli.  Siksi työ ei näytä suorakulmiolta.  Työn mitat ovat tällä hetkellä noin 110 cm x 170 cm.  Mustaa kangasta on jäljellä vain n. 80 cm.  Toivon saavani sen riittämään boordiksi.  Reunakaitaleeseen se ei enää riitä.

Musta ja valkoinen kangas kuluvat varastoistani, mutta kirjavia ei nimeksikään. Juuri kirjavista haluaisin päästä eroon, mutta todellisuudessa käytän niitä vain lintukuviin ja niin pieniä paloja, että taitaa mennä ainakin sata vuotta ennen kuin ne kuluisivat loppuun.

Nyt, kun peiton päällinen on melkein kasassa, voin ihmetellä miten tikkaisin sen.  Peiton tikkaaminen kotikoneella ei ole helppoa, mutta haluan yhä kehittää tikkaustaitojani.  Tässä on vaikeutta kerrakseen, koska tikkauslanka ei saa kilpailla kirjontalankojen kanssa eli ei saa olla vaalea tai värikäs.

Keksin tarvitsevani tikkauslankaa, joka olisi vaaleaa tikattaessa ja muuttuisi mustaksi työn valmistuttua.  Valitettavsti yksikään lankavalmistaja ei taida valmistaa juuri tuollaista lankaa.  Jos tämä olisi taidetilkkutyö, niin voisin pokkana värjätä langan mustalla tussilla tikkaamisen jälkeen, mutta ajattelin että tästä tulisi torkkupeitto. Täytynee testata ideaa koetilkuilla. 


11 kommenttia:

 1. Minä kokeilisin himmeästi kiiltävää mustaa lankaa. Siis kokeilisin ja vasta sitten hylkäisin. Mutta minähän tykkään kaikesta mikä kiiltää. Tikkausmallina ajattelisin 4 ympyrän keskelle jotain kärjellään olevaa 'neliö'mallia. Kuvittele servietti, piirrä yhdelle neliölle, aukaise servietti ja toista kuvio joka lohkolle : D helppoa.

  VastaaPoista
 2. Tikkauksiin en osaa ottaa mitään kantaa mutta hienolta työ näyttää jo nyt:)

  VastaaPoista
 3. Oih, kun on tulossa hieno peitto, nuo kirjontarengaat näyttävät upeilta!

  VastaaPoista
 4. Voi mieletön miten kaunis tästä tulee. Todellikin tyylikästä!

  VastaaPoista
 5. Blokit ovat todella kauniita! Minustakaan tikkaus ei saa häiritä niiden kauneutta. Voisko se kuitenkin toistaa samaa pyöreää muotoa? (Kysyy hän joka ei ole ollenkaan tikkauksen asiantuntija...)

  VastaaPoista
 6. Lisään vielä, että tykkään oikein kovasti, tilkkupinnan asettelusta!! Väritys tasapainoinen.

  VastaaPoista
 7. Tikkaaminen sai lisäaikaa, kun odottelen bambuvanua. Kiitokset kannustuksesta. Täytynee tehdä koetilkkuja, jotta löydän oikeanlaisen tikkauslangan.

  VastaaPoista
 8. Persoonallisen kaunis. Tykkään tosi paljon pinnastasi.

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä kaikkien kanssa, että tikkaus ei saa pompata silmään ja sotkea ympyröiden hienoja kuvioita. Reunukseen laittaisin ainakin vähän jotain muuta kuin mustaa, jotain väriä kirjomistasi ympyröistä, nostaisi ehkä ympyröiden värit vielä selkeämmin esiin. En tiedä, käykö näin, mutta kuvan perusteella kokeilisin. Kertakaikkisen hieno työ!

  VastaaPoista
 10. Minullekin tuli ensimmäisenä mieleen, että voihan sen vaalean langan vaikka tussilla värittää, kun tikkaukset on valmiit. Kaunis työ jo nyt. Tikkaa jotain ympyrää vaikka ympyröiden ympärille tai niihin tyhjiin kohtiin. Ja tumma sen langan pitää olla ellei sitten vaalea : )

  VastaaPoista
 11. Näyttää hyvältä. Musta voisi sopia tikkauslangaksi. Aurinkoisena päivänä mustalla mustalle ompeleminen voisi onnistua kohtuullisen hyvin. Koristeompeleita voisi korostaa ympyränmuotoisilla tikkauksilla ompeleiden vierestä ja tarvittaessa ehkä myös koristompeleiden välistä.

  VastaaPoista