sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Hippuja taustapuolella

Paksu tear away -tukimateriaali toimii loistavasti konekirjonnassa ja pitää kankaan suorana  Se irtoaakin helposti työn reunoilta, mutta kierrosten välistä se ei halua lähteä ihan helpolla ja pieniä hippuja jää kiinni ompeleeseen.  Käytin irrotuksessa apuna kaarevia pinsettejä, jonka työnsin tukimateriaalin ja kankaan väliin.  Sitten työsin pinseteillä sen suuntaisesti, mikä repesi helpoiten.  Vasemmalla ylhäällä tukimateriaali on kokonaan paikallaan. Oikealla ylhäällä kaksi kierrosten väliä on vielä tukimateriaalin peitossa. Alarivissä näkyy työhön jääneitä hippuja, jotka täytyy nyppiä sormin. 
Tällaisessa purkamisessa kannattaa mennä helpoimman mukaan.  Jos jostain välistä ei tukimateriaali irronnut heti, niin se lähti paremmin kunhan irroitin viereisistä ommelväleistä. Jonkinlainen väsytystekiikka siis.  Ompeleiden alle jää aina jonkinverran tukimateriaalia, mutta kun suurimman osan saa pois, tuntuu blokki ihan pehmeältä ja taipuisalta.  Tukimateriaali repeää parhaiten tiheimpien ompeleiden vierestä.

Nyt on meneillään lankojen päättelyurakka.  Koska en katkaissut alalankaa kierrosten välissä, ei koneellinen päättely oikein toiminut.  Käytän sen verran suurisilmäistä neulaa, että saan sillä ujutetuksi 2-3 lankaa samanaikaisesti taustapuolelle ja siellä solmimisen jälkeen ompeleisiin kiinni.  Etenkin raioniset kirjontalangat ovat niin liukkaita, että ne täytyy päätellä huolella.

Maikkarin kevennys meistä
No tulihan meistä tehty kevennys viikon odottelun jälkeen.  Oikein kivaa mainosta tilkuilulle, vaikka Soilen koneet eivät olekaan ihan kotikäyttöön suunniteltuja.  Puhuimme etukäteen, että olisi hienoa jos edes yksi tiedotusväline tarttuisi laatimaani lehdistötiedotteeseen ja tekisi jutun Tilkut piknikillä -tilkkutyönäyttelystämme.  Tavoitteeseen päästiin.  Minä olen se valkoinen täti, joka näkyy Tilkkupajassa kuvatussa osuudessa taustalla.  Oli hurjan mielenkiintoista seurata toimittajan ja kuvaajan toimintaa ja sitten nähdä miten lopputulos oli leikattu.  Tyylikäs kravattityö, jonka edessä Soile seisoo, on Soilen tekemä.  Se tietysti kiinnosti miespuolista toimittajaa. 

Ja upea näyttelymme jatkuu vielä ensi lauantaihin asti. Kipin kapin sinne.

4 kommenttia:

 1. Sääli ettei Suomesta saa Ricky Timsin Stable Stuff -tukea. Sen voi jättää työhön vaikka kokonaan, koska se on polyesteriä ja pehmenee paikoilleen. Olen pari kertaa sitä tilannut silloin, kun sitä vielä sai The Quilt Show'n kaupasta. Nyt kun hiljattain olisin tilannut lisää Ricky Timsiltä suoraan, niin eipä onnistunut Suomeen tilaaminen :(
  Erica's Craft and Sewing Centerissä sitä nälyy olevan, mutta ainoastaan arkkeina, ei metritavarana. Erica'sin lähetyskulut ovat kohtuulliset, jos tilauksen arvo on yli 49 dollaria.
  Kävin näyttelyssänne ihailemassa upeita töitänne - hyvä etä saitte näkyvyyttä ihan valtakunnallisestikin!

  VastaaPoista
 2. Oli oikein mukava kevennys. Ja miestoimittaja aamutv:ssä naureskeli, että hänellä ei ole enää kravattia ja uutislukijalla oli. Mikä parasta tässä että kerrankin sai käsityöt ja varsinkin teidän näyttely mainosta! Hyvä sinä.

  VastaaPoista
 3. Hyvää kannatti odottaa, kevennys oli oikein onnistunut. Samaa voi sanoa teidän näyttelystänne, eilen kävin siellä ja ihastelemista riitti. Paljon upeita ja monenlaisia töitä olitte laittaneet esille. Oikea värien, ilon ja taidon näyttely.

  VastaaPoista
 4. Oi, kiitoksia ihanista kevennyskommenteista ja kaikista muistakin kommenteista. Toivotaan että kevennys poikii jatkossa hyvää kaikille Suomen tilkkuilijoille.

  VastaaPoista