perjantai 16. toukokuuta 2014

Näyttelytunnelmissa

Olen melkein päivittäin piipahtanut Tilkut piknikillä -näyttelyssämme.  Ai että on ihana näyttely, vaikka itse sanonkin.  Taide-Laakson näyttelytilassa katsoja pääsee lähelle töitä. Töihin ei silti pidä koskea, etteivät ne nuhraannu.
Tänään piti käydä suoristamassa vitriinissä kaatunut työ.  Asentonsa hukannut ei ollut suinkaan Marlen rescue-koira tai Naamaiset-kuoron jäsen, vaan vasemmalla ylhäällä näkyvä oranssi aurinkovärjätty liina.  Mitä lie mahanpuruja se oli saanut, kun oli mennyt vallan kaksin kerroin. Nyt se on taas reippaassa tervehtimisasennossa.

Vieraskirjaan on tullut aivan ihania viestejä.  Vieraiden joukossa näkyy olevan tuttuja nimiä.  Teki mieli "tykätä" niistä naamakirjan tapaan, mutta enpä käynyt sotkemaan merkintöjä.

Sairaalapastori kysyi, miksi olimme jättäneet yhden vitriinin tyhjäksi ja halusi, että sekin täytetään.  Se kuuluu hänen valta-alueeseensa eikä sen henkilön, jonka kanssa olimme sopineet näyttelystä.  Näyttely oli ollut jo pari päivää pystyssä ja kaikki kiltalaisten näytteille antamat työt olivat jo vitriineissä.  Nopeasti teimme pääöksen, että täytin sen omilla töilläni.  Niinpä tässä blogissa esittelemiäni lintutöitä pääsi yllättäin useampia esille.  On siellä oranssi Vastapäivään-työnikin.

Syyringin Tilkut piknikillä -näyttely jatkuu 7.6.2014 klo 18:00 asti. Paikka on Laakson sairaala Helsingissä.  Meneillään on "äänestä mieleisesi työ" ja äänestyslipukkeita näyttää kuluvan reippaaseen tahtiin.  Ääntenlaskijoille on tulossa taas hommia näyttelyn päätyttyä.  Saavatkohan omat tilkkutyöni yhtään ääniä?

5 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä jossain välissä ottaa se aika, että käy näyttelyn katsastamassa. Viime kertainen näyttelynnekin oli niin upea! Ja totta kai työsi tulevat ääniä saamaan, siitä ei ole epäilystäkään :)

  VastaaPoista
 2. Olen käynyt katsomassa näyttelyn varmaan pian lähes10 kertaa, ja joka kerta se on yhtä nautittava. Aina teen tikusta asiaa, hyvä syy vaikka iltakävelylle.

  VastaaPoista
 3. Ihania töitä. Kurkkasin myös Syyringin sivuillekin.

  VastaaPoista
 4. Ihana näyttely, kiitos teille! Minulla kauhea moka - kamera jäi kotiin! Luotan että kuvia tulee sitten Syyringin sivuille.

  VastaaPoista
 5. Mitä enemmän luen näitä näyttelypostauksia, sitä enemmän tekee mieli ostaa junalippu - kun sen ajan vaan jostain saisi irrotettua!

  VastaaPoista